Karel Gott přiznal akutní leukemii, nevzdává se. Poprvé bojoval o život už v roce 1966

Třiatřicetinásobný zlatý a český slavík Karel Gott se s Ivanou seznámil v roce 1998 při vyhlášení výsledků ankety TýTý. Tenkrát mu ještě jeho budoucí vyvolená dala schválně špatné telefonní číslo, protože byli oba zadaní.
Zdroj: Facebook
Třiatřicetinásobný Zlatý a Český slavík Karel Gott se s Ivanou seznámil v roce 1998 při vyhlášení výsledků ankety TýTý. Tenkrát mu ještě jeho budoucí vyvolená dala schválně špatné telefonní číslo, protože byli oba zadaní.Baletka Antonie Zacpalová byla jednou z partnerek zpěváka Karla Gotta a stala se matkou jeho prvorozeného potomka, dcery Dominiky.Otcovo příjmení, tedy Gottová, si vzala ve svých patnácti letech. Dceru Karel Gott tajil, první informace o její existenci odhalili novináři v tehdejším západním Německu, kde Mistr často koncertoval.+ 7 fotek+ 8 fotek

Čerstvý osmdesátník Karel Gott přiznal, že trpí akutní leukemií. Hudební ikona a gentleman, jehož miluje celý národ, je zároveň mužem, kterého už zdraví pěkně potrápilo.

Petra Járková
Petra Járková 12. 09. 2019 07:20

Karel Gott - kromě toho, že postupně ztrácí sluch, což je způsobeno věkem a celoživotním setrváváním v hlučném prostředí - opět bojuje se zákeřnou nemocí. Poté, co porazil rakovinu mízních uzlin, u něj propukla akutní forma leukemie. Velký bojovník se ale nevzdává, ostatně vážné zdravotní potíže či dokonce úrazy, při nichž mu šlo o život, překonal už několikrát.

1966: Autonehoda

Už v roce 1966 stačilo jen málo a zpěvák nebyl mezi živými. Jel se s Milanem Chladilem projet jeho novým džípem, kolega ale špatně vybral zatáčku a auto skončilo ve stromě. „Necítil jsem žádnou bolest. Ale měl jsem pocit, že mám něco v hlavě. Měl jsem v ní zapíchnutou tabuli skla,“ prozradil Gott v rozhlasovém pořadu Zpátky si dám tenhle film.

Také měl částečně uříznutý nos a ztratil hodně krve. „Profesor Sedláček mi tehdy řekl, že kdyby mě Jirka Štaidl, který jel za džípem, přivezl o pět minut později, tak by mi nos nezachránil a za dalších pět minut bych patrně vykrvácel,“ prozradil tenkrát zpěvák.

1969: Žloutenka

V roce 1969 ležel Mistr v nemocnici se žloutenkou, která neměla úplně jednoduchý průběh. Gott, tenkrát ještě mlád, se však uzdravil a jeho následné zdraví to neovlivnilo.

1973: Zraněné koleno

Roku 1973 měl Karel další autonehodu. Při kolizi u Nového Strašecí vyvázl Karel Gott s poraněným kolenem. I tenkrát skončil ve špitále.

2003: Mrtvice

Další krizové období přišlo roku 2003. Přesně na jeho narozeniny. Zkolaboval ve své vile v Jevanech, kde tehdy už bydlel s Ivanou. Záchranka ho převezla do nemocnice, kde mu oznámili, že měl lehčí mozkovou mrtvici.

2010: Operace páteře

Roku 2010 prodělal zpěvák operaci páteře. Měl zúžený páteřní kanál a mezi čtvrtým a pátým obratlem cystu, která mu tlačila pod míchu. Zákrok se řadil mezi ty rizikovější.

Květen 2015: Problémy se srdcem

V květnu 2015 začal mít Karel problémy se srdcem, postihla ho srdeční arytmie. Léčil se s ní v pražské nemocnici IKEM.

Říjen 2015: Rakovina mízních uzlin

V říjnu 2015 se zastavil pro český národ svět, Mistr onemocněl rakovinou mízních uzlin. Přišlo se na to v pražském IKEM při operaci náhlé příhody břišní. Doteď se přesně neví, o co konkrétně šlo, spekuluje se o prasklém vředu, ale vzhledem k pozdějšímu zákroku mohlo jít i o perforaci střev.

S rakovinou se pak léčil ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a až s odstupem několika let přiznal, že s vyléčením se moc nepočítalo. Chvílemi byl jeho stav velmi vážný a skutečně bojoval o život. Bolesti mu dokonce tlumili morfiem. V březnu následujícího roku si nakonec po sérii chemoterapií mohl vyslechnout, že pro teď nad zákeřnou chorobou zvítězil.

Prosinec 2016: Vánoce v nemocnici

Vánoce 2016 nebyly pro Gottovu rodinu příliš šťastné, jen pár dní před nimi dostal Slavík zápal plic a opět skončil v nemocnici. Následně se na to navázala v důsledku oslabené imunity těžká chřipka, s níž jeho tělo bojovalo několik týdnů.

2019: Rušení koncertu a akutní leukemie

V lednu letošního roku na základě výsledků krve a doporučení lékařů zpěvák s půlročním předstihem zrušil připravovaný velkolepý koncert ke svým osmdesátinám. Jako bývalý onkologický pacient si musel začít dávat větší pozor na oslabenou imunitu. O to více, že zhruba před rokem a půl se u něj objevila porucha krvetvorby v podobě myelodysplastického syndromu, která v uplynulých měsících přešla v akutní leukemii, jak Gott přiznal deníku Blesk. Můžeme tak Mistrovi jen přát, aby měl dost sil se s ní ještě jednou porvat jako lev!

NA SNÍMKY KARLA GOTTA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články