Zpěvačka Tulisa prozradila, že bojuje s Bellovou obrnou. Může za to vážný pád z koně, přiznala

zpěvačka
Zdroj: Wikimedia Commons/See Li – CC BY/2.0

Fanoušci ji často kritizovali za to, jak vypadá, a sami mezi sebou se ptali, co to vlastně má s obličejem. Zpěvačka Tulisa však nyní přišla s překvapivým přiznáním. Trpí totiž Bellovu obrnou, která u ní vypukla zřejmě poté, co spadla z koně.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 10. 03. 2020 12:20

Bellova obrna je onemocnění, které se projevuje poškozenými nervy na jedné straně straně tváře. Vinou toho pak dochází k výraznému oslabení nebo paralýze tvářových svalů. Není známo, co tuto obrnu vyvolává, má se však za to, že ji mohou mít na svědomí i viry. Může ovlivnit také víčka a ústa, která je pak obtížné zavřít i otevřít. A právě tato nemoc byla diagnostikována i jednatřicetileté Tulise.

Zlomila jsem si lebku...

Známá anglická zpěvačka, která byla porotkyní v soutěži X Factor, o svém onemocnění promluvila v ITV Loose Women. „Trpím Bellovou obrnou. Může to způsobit ochrnutí obličeje, může to způsobit i otoky,“ prozradila.

U bývalé hvězdy skupiny N-Dubz, kterou tvořila společně se svým bratrancem a jejich kamarádem, Bellův syndrom nejspíš vypukl poté, co spadla z koně. „Myslím, že ten první útok, který jsem měla, byl po vážné nehodě na koni,“ potvrdila a dodala: „Zlomila jsem si lebku a tenhle úraz způsobil v mých nervech hodně škody.“

Lidé mě kritizovali

Tula Paulinea Contostavlos, jak zní její celé jméno, taky prozradila, že nyní užívá steroidy a díky tomu, že ví, jak s Bellovým syndromem bojovat, už útoky nemoci netrvají tak dlouho jako předtím. „Byly časy, kdy mě lidé kritizovali za to, jak vypadám, a taky za můj obličej. Nikdo ale ve skutečnosti nevěděl, že procházím útoky Bellova syndromu,“ řekla Tulisa. Teď už se do ní nikdo navážet určitě nebude.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články