25 let od zrodu Bridget Jones. První příběhy vyšly v novinách, lidé trhali trafikantům ruce

Renée Zellweger jako Bridget Jones.
Zdroj: TV Nova
Bridget Jones: "Opravdu věřím, že je možné mít štěstí. I když je vám třiatřicet a máte zadek velikosti dvou bowlingových koulí."Bridget Jones: "Tady je Bridget Jones s oblíbeným pořadem Co se děje v Británii. Hlásím se vám z ohrady plné výkalů."Budoucí šéf Bridget: "Proč chcete pracovat v televizi?"
Bridget Jones: "Musím odejít z práce, protože jsem souložila se svým šéfem."(Bridget Jones se rozhoduje se mezi sexy kalhotkami a stahovačkami.) „Hm, mám hrozné dilema. Jestli nějakým zázrakem opravdu skončím v cizí posteli, tyhle budou v rozhodující chvíli vypadat nejlíp, ovšem s těmihle mám větší šanci, že ta rozhodující chvíle opravdu přijde.“+ 11 fotek+ 12 fotek

Legendární příběhy o Bridget Jones, které dokázaly oslovit a pobavit miliony diváků a čtenářů po celém světě, vznikly vlastně jen díky náhodě. Spisovatelka a autorka díla Helen Fielding totiž potřebovala peníze a souhlasila, že pro britské noviny The Independent bude psát povídky ze života osamělé ženy. Jaké další zajímavosti ještě nevíte o slavné průšvihářce Bridget? A znáte její nejlepší hlášky?

Olga Ross
Olga Ross 26. 04. 2020 10:55

Trapasy a maléry svobodné mladé ženy už léta baví miliony čtenářů i diváků. První povídky o kulatější třicátnici Bridget totiž poprvé vyšly ve speciálním sloupku britských novin už v roce 1995. Vtipná Britka se suchým humorem a nevídanou smůlou na partnery si záhy získala získala neuvěřitelnou popularitu a autorku Helen Fieldingovou vynesla mezi spisovatelské hvězdy.

Příběhy o Bridget Jones se těšily tak ohromnému zájmu veřejnosti, že Fieldingová napsala celkem tři romány. První dvě díla zmizela z pultů knihkupectví závratnou rychlostí a údajně se prodalo více než 15 milionů výtisků. Později se o tyto příběhy začali zajímat i filmoví producenti, vznikly tři filmy. Role Bridget Jones sice vynesla mezi světové hvězdy herečku Renée Zellweger, ale původně zoufalou single třicítku měla ztvárnit úplně jiná herečka. Znáte zajímavosti o vzniku slavné trilogie?

Odmítnutí osudové role

Může to znít sice zvláštně, ale single Britku žijící v Londýně a hledající smysl života si původně měla zahrát australská herečka Toni Collette, ta ale nyní již legendární roli odmítla. O roli se ucházela i hvězda snímku Titanic, Kate Winslet. Ta ale roli nezískala, protože producentům přišla příliš mladá. Tvůrce snímku nakonec zaujala talentovaná Renée Zellweger, která Bridget nakonec i ztvárnila.

Tvůrčí požadavky

Představitel Daniela Cleavera a nešťastné lásky Bridget, Hugh Grant, souhlasil, že si ve snímku zahraje až ve chvíli, kdy se ke tvorbě scénáře upsal slavný scenárista Richard Curtis. Grant totiž po přečtení scénáře tvrdil, že tvůrcům některé momenty nefungují tak, jak by měly, a trval na tom, aby požádali o pomoc právě Curtise.

Opačná dieta

Renée Zellweger musela kvůli roli Bridget nabrat osm kilogramů, aby odpovídala popisu postavy. Jako pravá profesionálka neponechala nic náhodě a poradila se s dietologem a endokrinologem, kteří jí doporučili jíst tři plnohodnotná jídla denně, dávat si několik svačin mezi jídly a vynechat jakýkoliv pohyb. A nadbytečná kila byla nahoře raz dva.

Důkladná příprava

Zellweger se na roli Bridget Jones připravovala opravdu pečlivě. Než začalo natáčení, podařilo se jí získat pracovní místo v nakladatelství Picador, kde se mohla podívat na to, jak podobná organizace funguje. Jako poděkování za efektivní spolupráci Zellweger dokonce zařídila svému nadřízenému z Picadoru místo v komparsu při natáčení slavného snímku.

Neplánovaný boj

Legendární boj mezi Markem Darcym a Danielem Cleaverem neměl podle tvůrců žádný určitý scénář. Oba herci prostě museli prostě jen sevřít pěsti a začít bojovat.

NA NEJLEPŠÍ HLÁŠKY BRIDGET JONES SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články