Bestiář: Záhadný název filmu a úsměvná chyba, které si nikdo nevšiml

Bestiář, Vašut
Zdroj: Nova Cinema
Název filmu se inspiroval středověkou knihou a sbírkou básní.
Jako v případě některých dalších českých filmů, i zde byli vybraní herci v postsynchronu předabováni.
Točilo se v Praze, Itálii i Londýně.
Film vznikl dle předlohy Barbory Nesvadbové.+ 1 fotka+ 2 fotky

Romantické drama Bestiář ukrývá nejednu záhadu. Třeba název filmu, který má vskutku tajemný původ, nebo chybu, které si nevšimli ani ve střižně. O co šlo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 09. 2020 16:00

Mladá Karolína se seznámí se záhadným Alexem, který změní celý její život. Vztah, který ti dva mezi sebou mají, je vyčerpávající a plný nejistoty. Karolína se tak v jednu chvíli rozhodne, že již nechce být v submisivním postavení, ba naopak, chce být tou, která bude udávat tempo.

Na film Bestiář se můžete podívat dnes ve 21:55 na Nova Cinema

Tajemný název filmu

Název Bestiář vznikl podle knihy o mýtických a skutečných zvířatech pocházející z období středověku. Nejstarší známý Bestiář se zrodil v Řecku.

Každá kapitola a ilustrace byla doplněna lekcemi z morálky a citacemi z Bible. I ta nejděsivější stvoření měla svůj význam, a tudíž právo na existenci. Největší slávu zažily Bestiáře ve dvanáctém a třináctém století, a to i přesto, že šlo o kompilace již dříve vydaných textů.

Sbírka básní

Další inspirací pro film byla sbírka básní Guillauma Apollinaira. Je považován za jednoho ze zakladatelů moderní francouzské poezie. Jeho sbírky Alkoholy a Kaligramy se staly skutečným mezníkem v poezii.

Ve svých verších usiloval o jakési polidštění okolního světa na přelomu devatenáctého a dvacátého století. Oslavoval život a velikost člověka. Nebál se strhávat dobové konvence. Jeho díla překládal, mimo jiné, i Karel Čapek a Vítězslav Nezval.

Úsměvná chyba

Někdy se stane, že se během natáčení vloudí chybička, které si nevšimnou ani ve střižně. A nejinak tomu bylo i u Bestiáře. O co přesně šlo?

Pozorný divák si určitě všimne, že v úvodu filmu, kdy hlavní hrdinka kráčí v dešti a větru, jí najednou ulétnou papíry. Na tom by nebylo nic divného. Jenomže v dalším záběru se situace znovu opakuje. Jako by se k ní nějakým nevysvětlitelným způsobem vrátily.

Zdroj textu: čsfd, TV Nova

Zdroj fotek: Nova Cinema

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články