Černá punčocha: Dokonale zahraná role zničila Milanu Karpíškovi kariéru

Černá punčocha, Karpíšek
Zdroj: Prima Max
Černá punčocha je kriminální film o rádoby ušláplém krejčím, který ukrývá děsivé tajemství. Původně měl hrát vraha Josef Kubíček, ten ale odmítl.
Film vznikl na motivy skutečných událostí.
Operní pěvec Karpíšek se nálepky vraha již nikdy nezbavil...
...dobírali si ho i jeho kolegové, volali na něj "vrahu".
+ 2 fotky+ 3 fotky

Kdyby to operní zpěvák Milan Karpíšek věděl dopředu, asi by si tuto roli ve filmu Černá punčocha velmi dobře rozmyslel. Ztvárnění několikanásobného vraha bylo tak dokonalé, že si tím zničil kariéru. Každý v něm viděl úchylného zločince a žádnou další roli mu tak již nikdo nenabídl.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 10. 2020 16:00

Máte-li rádi psychologická dramata, podívejte se dnes na Černou punčochu, která poběží na Prima Max ve 20:00. Hlavní postavou je padesátiletý dámský modelový krejčí, který je sice velmi slušný a doposud bezúhonný člověk, jenž má rád andulky a svou rodinu, přesto ukrývá jedno temné tajemství.

Stejně jako film Smrt stopařek bylo i krimi Černá punčocha natočeno dle skutečných událostí. Podobný případ se udál v osmdesátých letech na severu Čech a v Praze. O to děsivější pak byl výkon Milana Karpíška, který svou roli zvládl bravurně.

Přesvědčivý výkon

Úlisného krejčího měl původně hrát Josef Kubíček, kterého mnoho diváků zná jako psychopata Brůnu z Třiceti případů majora Zemana. Ten však nabídku raději odmítl, protože se právem bál, že by se zaškatulkoval jen do role vyšinutých jedinců, což by mu zničilo kariéru.

Tím odvážnějším byl nakonec operní zpěvák Milan Karpíšek. Ten se do role vraha ponořil tak vehementně, že mu už nikdo další pak nenabídl další roli ve filmu. A to nebylo vše. Strach z něj měli i jeho herečtí kolegové.

Bála se, že ji udusí

Herečka Olga Hrubá si zahrála v Punčoše jednu z udušených obětí. Milan Karpíšek se prý snažil podat tak přesvědčivý výkon, že měla strach, že ji by mohl i skutečně udusit. Měla z něj opravdu strach. Navíc scéna s její smrtí se musela několikrát opakovat. Celkově tak nad ní štáb strávil dlouhých pět dní.

Olga Hrubá však zažila přepadení i na vlastní kůži, a to, paradoxně, dva dny po repríze filmu. “Naštěstí” šlo jen o loupežné přepadení. Když pak vše hlásila na policii, nezapomněli se jí strážci zákona zeptat, jestli náhodou není ta udušená z tohoto filmu.

Vrahu!

Karpíšek se pak do smrti nálepky vraha nezbavil. Dokonce i v opeře mu říkali, že je sice všechno fajn, ale ten vrah mu šel lépe. Dokonce někteří jeho kolegové na něj pokřikovali vrahu, prozradil Lubomír Lipský. Ať se snažil jakkoli, do dalšího filmu ho už prostě nevzali.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Černá punčocha

TV Prima: Černá punčocha

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články