Drahé tety a já: Zničený policejní vůz, nečekané těhotenství a pořádná facka

Drahé tety a já
Zdroj: se souhlasem CSFilmu

Natáčení hudební krimi komedie Drahé tety a já muselo tvůrcům připravit nejednu bezesnou noc. Jedna katastrofa střídala druhou, a dokonce došlo i na slzy. Pojďme se společně podívat, co se tehdy, před téměř padesáti lety, stalo.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 05. 2020 14:30

V malé vilce na okraji jihočeského městečka žijí dvě vitální sestry Andělka a Fany. Obě to jsou již dámy úctyhodného věku, ale když se jedna z nich stane očitou svědkyní přepadení spořitelny, rozhodnou se, že se na vlastní pěst pustí do pátrání.

Na film Drahé tety a já se můžete podívat dnes ve 17:20 na Nova Cinema.

Nečekané těhotenství

Zatímco se Nataša Gollová a Eva Svobodová od sebe nehnuly ani na krok a během přestávek si dopřávaly sklenky vína a cigarety, Iva Janžurová měla úplně jiné starosti. Během natáčení totiž zjistila, že je znovu těhotná. Přesto pokračovala dále. Ostatně, když byla na mateřské dovolené s dcerou Sabinou, rovněž neodmítala pracovní nabídky. Krátce po premiéře přišla na svět Theodora.

Ve filmu se také poprvé ukázala s vlastními dlouhými vlasy. Paradoxně ale tento styl účesu nebyl filmařům moc po chuti. Janžurová si touto rolí ale splnila ještě jedno přání. Konečně si mohla zahrát se svým idolem, Natašou Gollovou. Snažila se s ní navázat přátelský vztah, ale moc se jí to nepodařilo.

Panečku, ta sedla!

Manžela záletné hostinské, Miriam Kantorkové, si zahrál Jan Skopeček, který měl v jedné scéně za úkol svou choť pořádně zfackovat. Moc se mu do toho ale nechtělo, tak se rozhodl, že své kolegyni ubalí hned napoprvé pořádnou facku, aby se to pak už nemuselo několikrát opakovat. A že to byla pořádná rána. Miriam se z toho až zvrátila hlava dozadu. Na druhou stranu, od režie zaznělo: bereme! Někdy účel světí prostředky.

Budoucnost v kartách

Jak už bylo zmíněno výše, Gollovou a Svobodovou pojilo velké přátelství. Jednou je, při cestě domů, zastavila kartářka a předpověděla jim budoucnost. Obě dámy se měly, dle jejích slov, dožít vysokého věku, Eva měla mít dokonce slavné děti. U Nataši to moc nevyšlo, zemřela v 76 letech. Eva se, naopak, dožila 84 let a její děti zažily slávu, jak bylo předpovězeno.

Zničené policejní auto

Když bylo zapotřebí narychlo sehnat policejní vůz, přesvědčili filmaři kapitána místní Veřejné bezpečnosti, aby jim zapůjčil ten svůj. Kaskadér ale auto během jedné hodiny úplně zničil, a když bylo odváženo zpět na stanici, spadlo do fekální jímky. Než ho vytáhl jeřáb ven, stačilo se celé naplnit fekáliemi. Stalo se tak prakticky nepojízdným vrakem.

NA DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O FILMU DRAHÉ TETY A JÁ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: csfd.cz, Dotyk, Aha!, TV Nova

Zdroj fotek: Nova Cinema

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články