Hraní pod vlivem drog a dojemný rituál: i to se dělo v seriálu Přátelé, který se měl jmenovat úplně jinak

Hraní pod vlivem drog a dojemný rituál: i to se dělo v seriálu Přátelé, který se měl jmenovat úplně jinak
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
Během poslední, desáté, řady, si každý z herců přišel na milion dolarů za epizodu.V seriálu se objevilo i téma stalkingu. Jennifer Aniston jej přitom zažila na vlastní kůži. Pronásledoval ji neodbytný fanoušek.Ze sitcomu se stal opravdový hit, který sledovaly a sledují generace diváků.A Cox ještě jednou: všichni herci prý úvodní song ze znělky vyloženě nesnáší.+ 3 fotky+ 4 fotky

Alespoň jeden díl seriálu Přátelé viděl snad úplně každý. Stal se z něj velký fenomén se silnou fanouškovskou základnou. Věděli jste ale o tom, že se měl původně jmenovat úplně jinak? A že jeden z herců hrál pod vlivem drog?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 06. 2020 16:00

Zajímá vás, jak se skupina přátel žijící v New Yorku dokáže poprat s různými problémy ve svém životě? Ať už jde o sex, lásku, přátelství či o obyčejnou smůlu anebo štěstí? Tak v tom případě je pro vás sitcom Přátelé a jeho deset řad to pravé ořechové. 

Přátele si můžete pustit každé všední odpoledne na Nova 2 

Insomnia Café 

Návrhů titulů pro budoucí mezigeneračně úspěšný seriál bylo mnoho. Na začátku devadesátých let napsal David Crane spolu s Martou Kauffman sedmistránkový scénář s názvem Insomnia Café, který měl mimochodem zcela odlišnou zápletku nežli finální verze sitcomu 

Poté, co stanice NBC zakoupila pilotní díl, uvažovalo se o názvu Friends Like Us, čili Přátelé jako my. Ale to nebylo vše. Padaly i nápady jako Přes chodbu a Šest na jednoho. Až v roce 1994, kdy měl pořad 22. září svou premiéru, se konečná verze ustálila na srozumitelných a výstižných Přátelích. 

Rituál pro štěstí 

Šestice hlavních herců si za ta léta natáčení vymyslela rituál, kterým se snažili docílit toho, aby jim šlo hraní pěkně od ruky a nevyskytly se žádné potíže. A jak to vypadalo? Vše spočívalo v prostém objímání. 

Problém s tím měl ale herec David Schwimmer. “Strašně jsem se bál okamžiku, kdy budeme pracovat na úplně posledních epizodách. Věděl jsem, že z toho budu mít nervy nadranc. Nechtěl jsem přijít o náš rituál, kdy jsme seděli v kruhu a objímali se. Když jsme to dělali naposled, bylo to pro mne neskutečně těžké. Věděl jsem, že jsem právě přišel o své přátele,” svěřil se David. 

Nebezpečná drogová závislost 

Matthewovi Perrymu se závislost na omamných látkách a alkoholu vymkla z rukou. Nejprve ho hospitalizovali v roce 1997. Sice byl úspěšně rehabilitován, avšak o čtyři roky později do toho znovu spadl. Bohužel se to začalo projevovat i na jeho zevnějšku, což bylo možné nejlépe vypozorovat v sedmé a osmé řadě seriálu. 

“Rád bych upřesnil, že jsem sice měl během natáčení v krvi určité látky, ale nebyl jsem již pod jejich přímým vlivem. Buď jsem měl takzvaný dojezd nebo kocovinu. Pravdou ale je, že to bylo čím dál horší a už se mi nedařilo se na něco vymlouvat. Nemohl jsem nadále svou závislost skrývat, a tak se to všichni dozvěděli,” vysvětlil herec.  

Na další zajímavosti z oblíbeného seriálu Přátelé se podívejte zde:

Zdroj textu: Nova, zdroj fotek: Nova, Youtube

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články