Hříšný tanec byl ve skutečnosti spíše "tanec pekelný": Herci omdlévali a končili v nemocnici

Hříšný tanec byl ve skutečnosti spíše "tanec pekelný": Herci omdlévali a končili v nemocnici
Zdroj: se souhlasem Paramount Network
Hříšný tanec: Ona byla mladá a naivní, on životem zkoušený muž z jiné společenské vrstvy. Přesto k sobě najdou cestu...Film Hříšný tanec měl velmi nízký rozpočet. Počítalo se, že půjde rovnou do videopůjčoven. Dvojitá pirueta byla obtížná i pro Patricka Swayzeho. Opakoval ji 25krát.
Hlavní ženskou roli v romantickém filmu Hříšný tanec měla původně ztvárnit Sarah Jessica Parker.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Hříšný tanec patří mezi nejpopulárnější a nejoblíbenější taneční filmy. Od jeho premiéry uplynulo již dlouhých třiatřicet let. Co se ale dělo mimo kamery? Proč herci omdlévali a koho museli urychleně převézt do nemocnice?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 12. 2020 16:00

Na Hříšný tanec se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max. Frances Housemanová alias Baby tráví se svými rodiči léto v hotelu pro bohaté. Tam se seznámí s instruktorem tance Johnym Castlem. Druh tance, který vyučuje, je pro konzervativní hosty zcela nepřijatelný. Když mu však jeho taneční partnerka oznámí, že se kvůli těhotenství nemůže zúčastnit dalšího vystoupení, vezme si Johny na pomoc právě Baby. Jejich postupné sbližování přeroste v lásku, která se však bude muset poprat ještě s mnoha překážkami.

Profesionální tanečník a džentlmen

Patrick Swayze se tanci věnoval dlouho před natáčením samotného filmu. Již od dětství totiž trénoval balet. Ve své roli instruktora tance tak ukázal jen polovinu toho, co ve skutečnosti uměl, a to se ještě krotil.

A krotit také musel svou povahu. Coby správný džentlmen nedokázal skousnout hlášku „Baby nebude sedět v koutě”. Nechal se slyšet, že takové blbosti nikdo neříká. Navíc je to vůči ženě neuctivé. Nezapomněl také dodat, že je to jedna z největších hovadin, které kdy četl. Jestli to slyšel scenárista, musel být rudý jako rak.

Nevyhovující podmínky

Rozpočet filmu Hříšný tanec byl velmi omezený. Jeho tvůrci počítali s tím, že půjde okamžitě do videopůjčoven. Nikdo si ani nepomyslel,  že se z něho stane tak velký hit. Skutečnost byla tedy taková, že se některé scény neprocházely dopředu a točilo se na první dobrou. Režisér spoléhal na improvizační schopnosti herců.

Podmínky pro práci také nebyly nikterak slavné. Venku se rtuť teploměru vyšplhala na čtyřicet stupňů a v ateliérech na herce svítila silná světla. Teplota tak dosahovala až k nesnesitelné padesátce. Hned první natáčecí den omdlelo deset účinkujících. A to nebylo vše. Pro devadesátiletou Paulu Trueman musela dokonce přijet sanitka. Došlo u ní k akutní dehydrataci.

Vzájemná nenávist

Na plátně to mezi nimi jiskřilo, ve skutečnosti se ale nenáviděli. Patrick Swayze a Jennifer Grey se setkali již u filmu Rudý úsvit a zjistili, že se moc nemusí. A vzájemná nevraživost pokračovala i u Hříšného tance.

Nejenže musel Swayze Grey doslova prosit na kolenou, aby s ním ve filmu hrála, navíc musel skousnout její neochotu spolupracovat, kterou mu dávala mimo kamery náležitě najevo. Buďme tak rádi, že to naštěstí neovlivnilo jejich herecké výkony.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Hříšný tanec

Prima Max: Hříšný tanec

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články