Hvězda filmu Kokosy na sněhu John Candy: Zabila ho jeho největší neřest. Svůj konec vycítil kvůli zlé předtuše

Hvězda filmu Kokosy na sněhu John Candy: Zabila ho jeho největší neřest. Svůj konec vycítil kvůli zlé předtuše
Zdroj: Nova Cinema
První nástřely scénáře filmu vypadaly spíše jako drama. Tvůrci se ale shodli na tom, že bude přece jenom lepší komedie.
Ve filmu se měl objevit Denzel Washington a Eddie Murphy. Oba svorně odmítli. 
Hlavní roli měl ztvárnit slavný raper Tupac Shakur, jen kdyby neměl problémy se zákonem...
Snímek se skutečným příběhem inspiroval jen velmi málo. Originální tým měl kupříkladu dostatek financí. 
+ 2 fotky+ 3 fotky

John Candy byl kanadským filmovým hercem, jenž se proslavil rolí trenéra v komedii Kokosy na sněhu. Dožil se však pouhých čtyřiačtyřiceti let. Nedbal totiž na své zdraví a poddával se své největší neřesti – dobrému jídlu. Ta se mu bohužel také stala osudnou. Zemřel během natáčení.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 11. 2020 16:00

Na komedii Kokosy na sněhu se můžete podívat dnes v 18:10 na Nova Cinema. V zapadlém baru u moře žije obtloustlý Američan, který byl kdysi olympijským vítězem v jízdě na bobech. Jednoho dne se rozhodne, že se pokusí na Jamajce sestavit tým pro zimní olympijské hry, což se zprvu jeví jako úplně šílený nápad, navíc mu chybí tolik potřebné finance. Jedna věc mu ale neschází, a to je nadšení. Jak to dopadne?

Vážné zranění

Přestože se John narodil v Kanadě, jeho rodina měla polské a ukrajinské kořeny. Jakožto přistěhovalci neměli příliš vysoké postavení na společenském žebříčku, a tak jeho otci Sidneymu nezbylo nic jiného než pracovat v dělnických profesích. Dostával pouze minimální mzdu, ale alespoň to stačilo na pokrytí těch nejzákladnějších potřeb.

Úspěchu svého syna se však již nedočkal. Zemřel, když bylo Johnovi pět let. Ač se to zdá neuvěřitelné, na škole John exceloval ve fotbalu a hokeji. Na váze začal přibírat až po těžkém zranění, které mu znemožnilo pokračovat ve sportovní kariéře. Svou pozornost tak zaměřil na herectví.

Pouze jedna neřest

Po vysoké škole se John Candy brzy zařadil mezi známé tváře filmového plátna. Typický životní styl hvězd mu však nic neříkal. Neměl milenky, neužíval drogy a ani to nepřeháněl s alkoholem. Jeho jedinou neřestí bylo dobré jídlo. Tuto „zálibu“ sdílel i se svou manželkou Rosemary. Narodili se jim dvě děti – Jennifer a Christopher. V té době byl John na samotném vrcholu své kariéry. Komedie Žbluňk jej vynesla na první místa žebříčků popularity.

Díky tomu si mohl splnit jeden dětský sen. Spolu se svým kamarádem, hokejistou Waynem Gretzkym, si koupil americký fotbalový klub Toronto Argonauts. Museli zaplatit přes pět milionů dolarů, ale nevadilo jim to. John si tím také kompenzoval to, že sám se již kvůli své nadváze žádného sportu nemohl zúčastnit. Radost z koupě však netrvala dlouho.

Zlá předtucha

Johnův otec zemřel na infarkt stejně jako jeho děda. Varování lékařů a poukazování na to, že váží 170 kilo, tak byla oprávněná. Herec vyzkoušel mnoho diet, ale žádná mu nepomohla. Nakonec si najal osobního kuchaře, který se mu staral o zdravou stravu. A ten s ním také odjel na natáčení filmu Přepadení na východě. Z cesty do Mexika měl ale John špatný pocit. Něco mu říkalo, že to nedopadne dobře.

Teploty šplhaly až k padesátce a herec měl co dělat, aby se po natáčení doplazil do hotelu. Byl ale velký bojovník. Zbývaly mu už jen dvě scény a mohl odjet. O půlnoci se převlékl do županu, prohodil pár slov s hlídačem o tom, jak už se nemůže dočkat rodiny, a odešel do svého apartmánu. Ráno jej našli mrtvého. Podle lékařské zprávy dostal v časných ranních hodinách silný infarkt. Poloha jeho těla napovídala tomu, že se pokoušel vstát a přivolat si pomoc. Bohužel se mu to už nepodařilo.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: John Candy

TV Nova: Kokosy na sněhu

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články