Štěpánka (55): Manžel změnil zaměstnání a společně s tím i svůj pohled na mě. Dostal šílený nápad

Štěpánka (55): Manžel změnil zaměstnání a společně s tím i svůj pohled na mě. Dostal šílený nápad
Zdroj: Freepik.com

Štěpánka věděla, že pro jejího manžela platí co na srdci, to na jazyku. Dříve mu to neměla za zlé. Jednoho dne ale musel změnit práci a krátce nato přišel s nápadem, aby si už hledala volné místo pro poslední odpočinek. Jak na to reagovala?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 11. 2020 15:00

Karel byl vždycky trochu ostřejší povahy. Věci říkal tak, jak ho napadaly. Neřešil, zdali tím někoho urazí nebo zraní. Lidé ho buď milovali, nebo nesnášeli. To, co se mi na začátku vztahu líbilo, mě dnes dohání k šílenství. Zkusím lépe popsat, jak se ke mně manžel začal chovat.

Manžela vyhodili z práce

U nás bylo jasné, kdo doma nosí kalhoty. Karel musel mít o všem přehled. Kdyby to jen trochu šlo, chtěl by řídit celou zeměkouli. Díky bohu uměl být někdy i hodný a pozorný. Takových dnů sice moc nebylo, ale věděla jsem, že jeho srdce není celé kamenné. Máme spolu dvě děti. Kluky, kteří dnes mají vlastní rodiny. Za několik měsíců se ze mě stane babička, na to se velmi těším.

Karel jednoho dne dostal v práci výpověď, údajně pro nadbytečnost. On, taková nátura, si to nenechal líbit a pěkně jim to v práci osolil. Netrvalo dlouho a našel si nové zaměstnání. Jednalo se o zkrácený úvazek, měl být ostrahou v jednom obchodním centru.

Docela mi to k němu sedělo. Hlídat lidi, zdali nekradou a chovají se ukázněně. Věřím, že v jeho přítomnosti by stejně nikdo nic neukradl. V rámci nové práce poznal nové lidi. Myslím si, že tam to začalo. Každý z jeho kolegů měl doma mladší ženu, než jsem já. Najednou začal velmi komentovat to, jak vypadám a jak žiji. Pro něj najednou moje večeře nebyly dost dobré, moje vlasy příliš šedivé.

Dostal skvělý nápad

Skoro každý den jsem si vyslechla, co dělám špatně, že žiji jako stará bába. Já ten pocit neměla. Chodím stále do práce, jsem účetní. Vydělávám dost peněz, starám se o sebe tak, jak to vyžaduje můj věk. Nehodlám ze sebe dělat mladici. Nevím, co mu kolegové v práci vyprávěli, ale jednoho dne přišel se skvělým nápadem.

Měla bych si prý začít shánět hrob. Vyprskla jsem smíchy. „Proč myslíš?“ zeptala jsem se. „Jsi už staré železo a myslím si, že pokud se sebou nezačneš něco dělat, přijde tvůj čas.“ Jako kdyby se dočista zbláznil. Taková věta mi od někoho, kdo byl prošedivělý a obtloustlý, přišla víc než směšná.

Zdálo se, že to myslí vážně. Nanosil mi domů letáky a kontakty na pohřební služby. Určitě se ještě umřít nechystám a doufám, že je to jen nějaké období, kdy sám Karel bojuje s tím, že se nám blíží věk, který začíná šestkou. Každý svoji krizi prožíváme po svém. Situace se ale zatím nezměnila ani po půl roce, kdy poprvé s nápadem zarezervovat si hrob přišel.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články