Hvězda filmu Krotitelé duchů: Dan Aykroyd pochází z dlouhého rodu lovců nadpřirozena

Dan Aykroyd
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Krotitelé duchů: Krotitelé jsou zpět a v novém hávu. A prý mnohem strašidelnější, jak řekl herec Dan Aykroyd, kterého ve filmu uvidíme v roli taxikáře.Ve filmu najdeme spoustu odkazů na první díl kultovní série.Objeví se třeba ikonický zelený slimer.Sídlo krotitelů také zůstalo nezměněno. Nachází se ve stejné budově jako v předchozích filmech.+ 1 fotka+ 2 fotky

Herec Dan Aykroyd, kterého si můžeme dnes připomenout v nové verzi filmu Krotitelé duchů, patří mezi nejznámější osobnosti showbyznysu, které se nebojí přiznat své zkušenosti s paranormálními jevy. Zájem o nadpřirozeno má Aykroyd v krvi, této oblasti se věnovali již jeho předci.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 06. 2021 11:00

Děj filmu Krotitelé duchů: Fyzičky Abby a Erin jsou autorkami knihy o paranormálních jevech. Zatímco Abby pokračuje ve studiu nadpřirozena i nadále, Erin od toho raději upustí. Když Abby knihu znovu vydá, prosí ji Erin, aby ji stáhla. Ta souhlasí, ale jen pod podmínkou, že jí Erin pomůže s paranormálním vyšetřováním. Na film Krotitelé duchů z roku 2016 se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Dan Aykroyd má paranormální jevy v rodině

Herec Dan Aykroyd patří bezesporu mezi nejznámější zastánce paranormálních jevů. Duchy byl fascinován již odmalička. A není divu. Zájem o nadpřirozeno se v jeho rodině dědí po generace. Vše odstartoval pradědeček Simon, jenž se na přelomu 19. a 20. století živil v Kanadě jako zubař.

Ve svém volném čase se věnoval spiritismu a mystice. Dokonce se zúčastnil několika duchařských sezení, které následně pečlivě zaznamenal. Deníky pak předal hercovu dědečkovi, který je věnoval svému synovi Peterovi, tedy Danovu otci, jenž podle nich poté napsal knihu.

Tak trochu jiná domácnost

„Ve většině kanadských domácností byste viděli povalovat se časopisy jako National Geographic či Life,” řekl herec pro web Yahoo.U nás to ale byla samá duchařina a odborná periodika věnující se paranormálnu. A v tomhle jsem vyrůstal. Nebylo z toho úniku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dan Aykroyd (@therealdanaykroyd)

Aykroydovi jeho vášeň vydržela po celý život. A po prvních dvou dílech kultovní série Krotitelé duchů se z něj v 80. letech stal jakýsi popkulturní symbol pro milovníky záhad. Díky tomu se také ujal moderování pořadu Hotel Paranormal, jenž se zabývá nadpřirozenými aktivitami v ubytovacích zařízeních. On sám se stal svědkem nevysvětlitelných věcí již mnohokrát.

Mrazivá návštěva v ložnici

Aykroyd připustil, že jedním z důvodů, proč o nadpřirozenu hovoří veřejně, je to, že chce o jeho existenci přesvědčit i ty největší skeptiky. A dosáhnout toho plánuje i tím, že se svěřuje se svými osobními zážitky. „Jednou začaly mé ženě na nočním stolku doslova tančit šperky. Jako by byly chyceny v neviditelném víru. Dcera zase viděla v našem domě neznámého muže s ženou. Povídalo se, že jedni z předchozích obyvatel se předávkovali a byli pohřbeni na svahu za domem,” prozradil Aykroyd.

Jemu samotnému se prý jednou v noci dostalo něco do postele. Byl sám doma. Dveře do ložnice byly zavřené, ale ne zamčené. Aykroyd slyšel, jak se pomalu otevírají. Najednou pocítil chlad a zimnici.Ta věc si ke mně lehla do postele. Byl jsem velmi unavený z práce, takže jsem to nakonec zaspal. Vlastně jsem si krásně odpočinul,” končí mrazivou historku Aykroyd.

Zdroje informací:

TV Nova: Krotitelé duchů

Yahoo.com: Dan Aykroyd explains how his lifelong belief in the paranormal led to Ghostbusters: This stuff is real

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články