Alena z filmu Ten svetr si nesvlíkej: Karolina Slunéčková zemřela na rakovinu, kterou si prý sama přivolala

Alena z filmu Ten svetr si nesvlíkej: Karolina Slunéčková zemřela na rakovinu, kterou si prý sama přivolala
Zdroj: Wikimedia Commons, Barbora.freiova369, CC BY-SA 4.0
Ten svetr si nesvlíkej: Rodinu Novákých drží zkrátka pedantský otec. Jeho manželka mu to toleruje, k šílenství ji ale přivádějí tchyniny nečekané návštěvy.Jejich dcera Míša se otci nehodlá podvolit.Film vznikl na motivy divadelní hry Ó domove, domove sladký, která se hrála v Divadle na Vinohradech.Nebylo to poprvé, kdy Stella Zázvorková hrála Zuzaně Bydžovské babičku. Situace se opakovala ve filmu Jestli jednou odejdu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Herečka Karolina Slunéčková, kterou si dnes můžeme připomenout ve filmu Ten svetr si nesvlíkej, se dožila pouhých 49 let. Osudnou se jí stala rakovina plic, kterou si údajně měla sama přivolat. Je něco takového možné?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 08. 2021 11:00

Děj filmu Ten svetr si nesvlíkej: Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantský otec. Jeho manželka s tím nemá problém a všechna pravidla dodržuje. Dospívající dcera Míša je ale rebel. A ještě je tu energická babička, která paní Novákovou přivádí svými přepadovými návštěvami k šílenství. Když pan Novák odjede do lázní, nastane všem ráj na zemi, restrikce jdou totiž stranou. Na film se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Karolina Slunéčková zkolabovala na premiéře

Karolině Slunéčkové se rakovina poprvé ozvala na premiéře filmu Ten svetr si nesvlíkej, kde herečka zkolabovala. “Řekla nám, že musela někde strašně nastydnout a že ji z toho kašle bolí na hrudi. Radili jsme jí, aby to nepodceňovala a zašla k lékaři, ona jej však nechtěla otravovat s takovými ‘bolístkami’,” citoval deník Aha Stellu Zázvorkovou.

Jak se záhy ukázalo, šlo o rakovinu plic s velmi rychlým průběhem. Hereččina smrt byla pro všechny její kolegy velkým šokem. Šuškalo se nicméně, že si svou nemoc tak trochu vnutila.

Karolinu Slunéčkovou zlomila kamarádčina smrt

Velkou ranou pro Karolinu Slunečkovou byla smrt její nejlepší kamarádky Niny Popelíkové. “Karolina poté propadla panické hrůze, že jako silná kuřačka dopadne stejně. A bohužel se tak stalo. Zemřela pouhý rok po Nině,” prozradila Aha Jiřina Jirásková.

“Určitě se bála o zdraví. Jako by se v ní tím strachem něco odblokovalo a ona tomu pak podlehla. Měla hrůzu z různých nemocí, včetně té, která ji pak skolila,” dodal v pořadu České televize Příběhy slavných její syn Rudolf Vodrážka ml.

Karolina Slunéčková bojovala do poslední chvíle

Herečka bojovala se zákeřnou chorobou do poslední chvíle. Zkoušela se léčit všemožnými způsoby, dokonce navštívila několik renomovaných specialistů. Přestože byla velmi vysílená, nezapomínala se na všechny kolem sebe usmívat. Týden před smrtí se chtěla vrátit k herectví. Bohužel jí to už nevyšlo. Zemřela 11. června 1983 v Praze.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Karolina Slunéčková

Prima MAX: Ten svetr si nesvlíkej

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články