Stella Zázvorková: Nerozuměla si s matkou ani s vlastní dcerou. Ta si kvůli tomu vzala život

Stella Zázvorková: Nerozuměla si s matkou ani s vlastní dcerou. Ta si kvůli tomu vzala život
Zdroj: Profimedia

Stella Zázvorková, kterou si můžeme dnes připomenout ve filmu Anděl na horách, měla k penězům velmi osobitý přístup. Patrně byl výsledkem komplikovaného vztahu s matkou, která ji neustále shazovala a urážela.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 06. 2021 11:00

Děj filmu Anděl na horách: Revizor Pražských dopravních podniků Gustav Anděl má starosti se svým synem Mirkem, který se chystá oženit. Jeho otec se rozhodne, že budoucí snachu prověří. A využije k tomu poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který obdržela i Mirkova milá. Na komedii Anděl na horách z roku 1955 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Maminka Stelly Zázvorkové

Stella Zázvorková měla se svou matkou, která byla úspěšná módní návrhářka, vždy komplikovaný vztah. Nikdy totiž nedala najevo mateřskou lásku. Hezkým slovem a občasným pohlazením velmi šetřila. Stella ve svých pamětech uvedla, že se na ní a na sourozencích mstila za to, že jí to s manželem nevyšlo. Matka měla herečce také vyčítat, že nepobrala moc krásy a že to kvůli tomu moc daleko nedotáhne. To Stellu utvrdilo v tom, že jí natruc ukáže, že se mýlila.

O jejím úspěchu v hereckém světě již není pochyb, s vlastní dcerou Janou se ale opakovala historie. Ač se snažila sebevíc, nerozuměly si. Jana prostě nemohla skousnout, že je dítětem slavné herečky, která na ni nemá tolik času, kolik by si přála. Celou situaci se rozhodla řešit demonstrativními pokusy o sebevraždu. Při tom posledním ji ale Stella bohužel nestihla zachránit...

Stella Zázvorková uměla utrácet

Stella Zázvorková se nikdy netajila tím, že uměla utrácet. Mohla si to dovolit. Její matka se koneckonců mýlila, dotáhla to přece na absolutní špičku českých herců. „Ano, vydělala jsem si pěkný balík peněz,” řekla Zázvorková deníku Blesk. „A proč ne? Zasloužila jsem si je!” 

Milovala cestování a dobré jídlo. Jelikož vystudovala francouzské lyceum, měla kamarády ze všech koutů světa. Procestovala tak nejen Evropu, ale i Ameriku a Austrálii. „Dávala jsem si humry, langusty i krevety. A taky šampaňské! To pravé francouzské. Taky hodně stálo.

Stella Zázvorková trávila stáří o samotě

Poslední roky svého života prožila herečka sama. Navštěvovala ji pouze ošetřovatelka. Kromě problémů s kyčelními klouby měla Zázvorková i oslabenou imunitu a srdeční slabost. Zemřela 18. května 2005 v Praze ve věku 83 let.

Zdroje informací:

CSFilm: Anděl na horách

Wikipedia.cz: Stella Zázvorková

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články