Hvězda filmu Tootsie: Jessica Lange trpí depresemi, ale terapii považuje za nesmysl

Deprese Jessicy Lang: Hvězda filmu Tootsie bojuje s návaly hněvu a pocity smutku
Zdroj: se souhlasem České televize
Tootsie: Představte si, že jste neúspěšný herec. Co byste měli udělat pro to, aby se to změnilo? Převléct se za ženu...Dustin Hoffman si postavu Dorothy Michaels upravil dle své zesnulé matky.Dustin Hoffman si musel denně holit obličej, nohy, paže, hřbety rukou i vnější strany prstů.Když se Dustin Hoffman vypravil v tomto převleku na třídní schůzky svých dětí, nikdo prý nepoznal, že není jejich skutečná tetička.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herečka Jessica Lange, hvězda filmu Tootsie, zažila mnoho kariérních úspěchů, což svědčí o jejím nesporném talentu. Není však zajímavá pouze svými rolemi, ale i samotným životem, který nebyl vždy úplně snadný.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 12. 2022 16:00

Tootsie: Nezaměstnaný herec Michael Dorsey (Dustin Hoffman) má problém. Jako muži se mu moc pozornosti nedostává, a tak se rozhodne prorazit v ženském převleku. A skutečně uspěje. Dostane roli v populárním seriálu. Jenomže každá lež má krátké nohy a jeho “rozdvojená” osobnost mu připraví nejednu prekérní situaci. Na slavnou komedii Tootsie se můžete podívat dnes ve 20:00 na ČT2.

Mládí Jessicy Lang

Někdo má to štěstí, že prožije dětství na jednom místě. V případě Jessicy Lange to bylo přesně naopak. Rodina, kterou tvořili její rodiče, dvě starší sestry a mladší bratr, se musela neustále přesouvat z jednoho místa na druhé. Důvodem bylo otcovo zaměstnání. Nejprve pracoval jako učitel, pak se dal na dráhu obchodního cestujícího.

Když ho nadřízení vyslali do nějakého města, musel se přestěhovat s celou svou rodinou. Naštěstí se Jessice podařilo alespoň vystudovat střední školu v rodném městě Cloquet v Minnesotě. Poté se přesunula na minnesotskou univerzitu, kde nastoupila na studium fotografie. Tam prožila bouřlivý románek se španělským fotografem Paco Grandem. Poté se vydala na průzkum USA a Mexika v minivanu.

Duchovně založená herečka

Jessica Lange se netají tím, že se snaží najít duchovní smysl života. Sama se ale za věřící nepovažuje. Její rodina byla v tomto ohledu nevyhraněná, matka pocházela z ateistického prostředí. Nakonec se známá herečka našla v buddhismu. Věří, že dává větší smysl než ostatní duchovní nauky či proudy.

Deprese Jessicy Lang

Jessica musí také čas od času bojovat s vlastními démony. V jejím případě to jsou deprese, které se vyznačují návaly hněvu i pocity smutku. Stejně jako spousta jiných umělců, i ona se snaží tyto stavy využít smysluplně, tedy nejlépe prací. Zajímavé ale je, že nikdy nevyhledala odbornou pomoc. Je přesvědčena o tom, že je to neúčinné.

A nezapomíná ani na ostatní. Je velvyslankyní OSN a snaží se ve společnosti šířit povědomí o HIV. Jde jí zejména o Kongo, kde tento virus decimuje populaci. Kvůli tomu také podporuje neziskové organizace, které se snaží bojovat proti HIV.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Jessica Lange

Housely.com: 20 things you didn’t know about Jessica Lange

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články