Jak ztratit kluka v 10 dnech a Matthew McConaughey: Hraje drsňáky, přitom má hrůzu z otáčivých dveří

Jak ztratit kluka v 10 dnech
Zdroj: Prima Max
Matthew přiznal, že ho s Kate Hudson pojila zvláštní chemie, takže spousta scén byla postavena na improvizaci.Hudson byla až druhou volbou scénáristů. Jako první oslovili Gwyneth Paltrow.Ve filmu je zmínka o Mystic Pizze, což je jeden ze snímků režiséra Petrieho, který režíroval i tento film.Ve filmu se objevily šperky za 14 milionů korun.+ 2 fotky+ 3 fotky

Matthew byl po drahnou dobu známý spíše rolemi v nepříliš divácky náročných filmech. Až v posledních několika letech začal přijímat charakterní role. Jak ale vypadalo jeho dětství? Jak se dostal ke hraní a z čeho má v životě největší strach?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 08. 2020 16:00

Andie je redaktorkou známého časopisu a má za úkol napsat, jak se zbavit chlapa během deseti dnů. Jenomže si pro to vybere toho nepravého. Benjamin je dravý zaměstnanec reklamní agentury, který si rozhodně nepřizná prohru v tom, že by přišel o nějakou ženu. Oba na vztah spěchají, každý má pro to svůj vlastní důvod, ale nevznikne mezi nimi nakonec přece jen láska?

Na film Jak ztratit kluka v 10 dnech se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Tři rozvody

Matthew se narodil 4. listopadu 1969 v Texasu. Jeho matka pracovala v mateřské školce a zároveň se věnovala spisovatelské dráze. Otec zase vlastnil čerpací stanici a hrál americký fotbal. V roce 1992 zemřel na infarkt. Ještě předtím se ale stihl se svou ženou třikrát rozvést a znovu oženit. Matthew ani jeho sourozenci však o těchto šarádách vůbec nevěděli. Oběma rodičům se to podařilo udržet v tajnosti.

Již dle jeho příjmení lze vyvodit, že má McConaughey více kořenů než jen ty americké. Jeho předci pocházeli z Anglie, Irska, Skotska, Švédska a Německa. V rodině má dokonce brigádního generála z dob konfederace, Dandridgema McRaema.

Soukromá škola by byla moc drahá

Původně chtěl studovat právničinu na metodistické univerzitě v Texasu, uvědomil si však, že by školné finančně zatížilo jeho rodinu. Zvolil tak hereckou dráhu, ke které ho to stejně táhlo nejvíce. Začal hrát již během studií, avšak bohužel se zaškatulkoval jako herec romantických komedií či filmů nevalné kvality.

Charakterní role začaly přicházet až s přibývajícím věkem. Třeba za snímek Klub poslední naděje, kde si zahrál muže nakaženého virem HIV, získal svého úplně prvního Oscara. Pak přišel na řadu seriál Temný případ.

Ten je v současnosti považován za jeden z nejlepších pořadů všech dob. Spolu s Woody Harrelsonem si zde zahrál detektiva, který je zpovídán z jednoho dávného případu, jenž se zaobíral smrtí mladé ženy.

Zvláštní fóbie

Čeho se nejvíce Matthew bojí? Pokud tipujete pavouky nebo jinou havěť, jste na omylu. Největší vrásky na čele mu dělají otáčivé dveře. Když je uvidí, okamžitě dostane návaly úzkosti a paniky. Za nic v životě by těmito dveřmi neprošel. Jak vidno, i filmoví drsňáci mají své Achillovy paty.

Na další zajímavosti a fotky se podívejte zde:

Zdroj textu: wikipedie, čsfd, blesk.cz

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články