Porazila anorexii a vzala si osobního trenéra. Švédské princezně Viktorii to v manželství klape už 10 let

Princezna Victoria si vzala Westlinga v roce 2010.
Zdroj: wikipedia
Vztah korunní princezny Victorie a jejího manžela Daniela zní jako z pohádky, ale jejich začátky rozhodně nebyly jednoduché. Každý totiž pochází z jiných poměrů. Po narození švédské princezny Victorie v roce 1977 bylo Švédsku jasné, že jednou bude mít ve svém čele opět královnu. Korunní princeznu tak její rodiče od malička připravovali na její významnou roli. Od svých dvou let byla malá princezna ve středu zájmu médií a veřejnosti, kteří sledovali její vývoj a osobní život.Princezna Victoria trpěla v mládí anorexií. Ale pak se v roce 1998 rozhodla pokračovat ve studiu a odstěhovala se do Spojených států amerických, kde navštěvovala elitní vysokou školu Yale. + 8 fotek+ 9 fotek

Vztah švédské korunní princezny Victorie s manželem Danielem se tak trochu podobá pohádce o Popelce. Avšak v tomto případě role partnera, který pochází ze zcela obyčejných poměrů, patří jejímu manželovi. Jak se tedy stalo, že se dědička švédského trůnu zamilovala do svého osobního trenéra?

Olga Ross
Olga Ross 08. 05. 2020 08:30

Po narození švédské princezny Viktorie v roce 1977 bylo Švédsku jasné, že jednou bude mít ve svém čele opět královnu. Korunní princeznu tak její rodiče od malička připravovali na významnou roli. Od svých dvou let byla malá Viktorie ve středu zájmu médií a veřejnosti, kteří sledovali její vývoj a osobní život.

Vztah v Americe

Proto když se oficiálně začala vídat se svým prvním přítelem, Danielem Collertem, který nejenom že pocházel ze stejných společenských kruhů jako sama princezna, ale byl i jejím spolužákem, zdálo se, že se brzy bude konat velkolepá královská svatba. Jenže se ukázalo, že mladá představitelka švédské monarchie musí řešit zcela jiné problémy. Roky totiž trpěla anorexií a trvalo jí, než se s touto zákeřnou nemocí vypořádala.

V roce 1998 se rozhodla pokračovat ve studiu a odstěhovala se do Spojených států amerických, kde navštěvovala elitní vysokou školu Yale. Její přítel se tehdy odstěhoval s ní, ale v roce 2001 pár oznámil rozchod.

Setkání s trenérem

V té době Daniel Westling, který pochází ze zcela běžných poměrů a vyrůstal v malém švédském městě Ockelbo, nejspíš ani netušil, že se brzy osobně setká nejenom s korunní princeznou, ale také budoucí matkou svých dětí. Princezna Viktorie se totiž po rozchodu rozhodla vrátit zpět do Švédska a ve Stockholmu začala navštěvovat jedno místní fitness centrum. Spoluzakladatelem této posilovny byl právě Westling, který tam působil i jako osobní trenér a proto začal pomáhat s cvičením i princezně Viktorii.

Když o osm let později v roce 2009 dědička trůnu oznámila na tiskové konferenci, že s Westlingem plánují svatbu, sdělila veřejnosti, že se nejednalo o unáhlené rozhodnutí a ani o lásku na první pohled. Podle princezny Viktorie mezi ní a Westlingem nejdříve vzniklo velmi silné přátelské pouto, které později přerostlo v lásku.

Těžké začátky

A i když tento příběh může znít pohádkově, jejich společné začátky rozhodně nebyly jednoduché. Rodiče princezny údajně nebyli nadšení, že si jejich dcera bere muže z obyčejných poměrů a mnozí také nevěřili, že jim jejich vztah vydrží.

Sám Westling dokonce přiznává, že ze začátku měl veliký problém vypořádat se s tak velkým množstvím pozornosti ze strany veřejnosti, které se k němu po zasnoubení začalo upínat. Také se prý bál, aby nezklamal svoji snoubenku a její rodinu a dělal vše pro to, aby své povinnosti dobře zvládal.

V roce 2010 si ale mladý pár řekl své ano a od té doby korunní princezna Viktorie a její manžel Daniel Švédský přivítali na svět dvě děti, Estelle a Oscara, a stali se inspirací pro Viktoriina mladšího bratra, prince Carla Philipa. Ten si totiž o několik let později vzal za ženu bývalou hvězdu realitní show, Sofii Hellqvist.

NA ŠVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ PÁR A JEJICH DĚTI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články