Komedie Špindl: Fešák David Gránský musel točit v mrazu a jen ve spodním prádle

Komedie Špindl: Fešák David Gránský musel točit v mrazu a jen ve spodním prádle
Zdroj: TV Nova
Jako soundtrack byla vybrána píseň "S větrem v zádech" od kapely Limetall.
Při seskoku z balkonu měl David Gránský dubléra.
Kostymérna a maskérna štábu se nacházela v hotelu Montana ve Špindlerově mlýně.
V pokračování vystřídal Davida Gránského Milan Peroutka.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Kdo má rád romantiku a srandu na sněhu, přijde si s oběma díly filmu Špindl na své. Pro herce to však až tak vtipné nebylo. Pojďme se podívat, co zajímavého se během natáčení událo, jak se David Gránský vypořádal s teplotami hluboko pod bodem mrazu a co trápilo Hanu Vagnerovou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 11. 2020 16:00

Na romantické pokračování komedie Špindl se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova. Silvie je úspěšnou lékařkou a je přesvědčená o tom, že našla recept na dokonalý vztah. Renata je zase koučka, která dodává jiným ženám odvahu do života. Herečka Eliška stojí na rozcestí – má pokračovat v kariéře, nebo zachránit rozpadající se vztah. Co se stane, až se životy těchto žen protnou v zasněženém Špindlu?

Film ze života

Kdo viděl první díl ví, že se v něm vydají tři sestry hledat milostná dobrodružství do zasněžených hor. Nereálné? Představitelka Elišky, herečka Kateřina Klausová, to vidí jinak. “Všem třem sestrám se ve Špindlu zásadně změní život. Zažijí zklamání, erotická dobrodružství i pořádné kocoviny. Tento film je prostě ze života.” 

Stejně optimistický pohled na věc měl i Jakub Kohák, který si zahrál frontmana kapely. “Měl jsem možnost zahrát si spoustu postav, ale ta ve Špindlu má, dle mého názoru, největší hloubku. Věřím, že můj výkon ocení i filmová akademie. Český lev by se mi opravdu hodil.” Akademie byla bohužel jiného názoru.

Natáčení v mrazu

Zatímco někteří řešili sošky lvů, jiní museli řešit, jak nezmrznout. Řeč je o Davidu Gránském. “Hned druhý natáčecí den jsem musel skákat z balkonu do sněhu, a jen ve spodním prádle,” prozradil Gránský. Na celou scénu si však netroufl. Do sněhu tak nakonec skočil zkušený kaskadér. Ale i tak si David mrazu užil vrchovatě.

Na balkoně v závějích stál samotný herec, také si lehl po “pádu” do sněhu. Po dotočení scény jej ale čekal skvělý servis. Produkce nechtěla, aby onemocněl, takže k němu ihned přiběhli asistenti s teplou bundou a horkým čajem. “Dalo se to přežít,” dodal Gránský.

Problém Hany Vagnerové

Herečka Hana Vagnerová měla během natáčení druhého dílu štěstí v neštěstí. Jelikož nesnáší zimu, byla ráda, že měli kliku na dobré počasí. Žádné velké mrazy se tehdy nekonaly. Nejprve přemýšlela o tom, že by do natáčení vůbec nešla, pak si ale řekla, že se musí zmátořit. “Na horách jsem nebyla dlouhých patnáct let,” svěřila se Hanka.

Lyžování jí tak bylo také celý život cizí. Přestože její rodiče závodili, ona tento sport kategoricky odmítla. Po příjezdu do Špindlu byla však příjemně překvapená. “Je fajn, že se už nemusí nosit klasické šusťáky, ale že je možné si pořídit kvalitní zimní oblečení, které vás dokáže zahřát,” dodala.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Špindl 1 a 2

TV Nova: Špindl

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články