Kosmetička a zvíře: Chůva k pohledání trochu jinak, a navíc s českou stopou

Kosmetička a zvíře, Drescher
Zdroj: Prima Max
Kosmetička a zvíře: ona je krásná a ambiciózní kosmetička, on zase nerudný diktátor jedné východní země. Jak dopadne jejich společné soužití? 
Zápletka filmu je stejná, až na malé obměny, jako v seriálu Chůva k pohledání.
Část filmu se točila v České republice, konkrétně v Chrastavě. 
Kosmetička a zvíře ale nabízí i další české stopy...
+ 2 fotky+ 3 fotky

Fran Drescher nevyniká jen v sitcomech, ale i v moderním zpracování klasických pohádek. V tomto případě jde o variaci příběhu Kráska a zvíře. Věděli jste ale, že se některé scény natáčely v České republice? A nejen to, film je plný českých stop.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 10. 2020 16:00

Pokud máte rádi Chůvu k pohledání, neměli byste si nechat ujít film Kosmetička a zvíře, a to dnes ve 20:00 na Prima Max. Joy Miller je ambiciózní kosmetička, které se však lepí smůla na paty. Vrcholem všeho je požár ve večerní škole, kde Joy učí. Zatímco všude vládne panika, ona neváhá a zachrání vše živé. To zaujme velvyslance jedné východní země, který ji najme jako chůvu k dětem tamějšího diktátora. 

Chůva Fran trochu jinak 

Ona je půvabnou a mladou kosmetičkou, která se snaží ze všech sil stát se ve svém oboru jedničkou, přesto se jí nedaří. On je vážným a nudným diktátorem Slovetzie, která leží kdesi mezi Maďarskem, Rumunskem a Ukrajinou. Co takto dva odlišné lidi svede dohromady? Vlastně úplná náhoda, jako v Chůvě k pohledání. 

Jak už bylo zmíněno výše, Joy si vyhlédl diktátorův velvyslanec poté, co viděl, jak hrdinně zachraňuje laboratorní zvířata. A “překvapivě” jí nenabídl nic jiného, než aby s ním odjela do Slovetzie hlídat děti Borise Pochenka, kterého si zahrál Timothy Dalton. Pak se samozřejmě opakuje klasický scénář, že chůva naučí otce, aby se jim více věnoval, a on se za to do ní, i když na poslední chvíli, zamiluje. S panem Sheffieldem to taky bylo jako na houpačce, vzpomínáte? 

Natáčelo se v Chrastavě 

Ano, je to tak. Na pár dní se z Chrastavy, kterou v roce 2010 postihly katastrofální záplavy, stala Slovetzie. Točily se tam zejména exteriéry. Konkrétně scéna, kdy Joy jede v limuzíně za diktátorem Pochenkem. Tím ale české stopy ve filmu ani zdaleka neskončily. 

Další lokací byl novogotický zámek Sychrov. Filmaři si vybrali dobře, protože je v něm původní nábytek a bohatá dřevěná výzdoba. Jednoduše luxusní sídlo šlechtické rodiny. Kosmetička a zvíře však nebyl první film, který se na tomto sídle točil. Jeho prostory jsme mohli obdivovat ve Zlatovlásce, Dobrodružství kriminalistiky anebo Nesmrtelné tetě. 

Noviny i prezidenti 

Kromě lokací se ve filmu objevily i nápisy v češtině. Třeba když si Joy s Borisem dělají sendvič, mají na stole “hořčici” a “majolku”. Nebo když chůva diktátora masíruje, můžeme na zdech vidět obrazy bývalých československých prezidentů. Nechybí ani denní tisk Právo a dokumenty, které jsou taktéž v českém jazyce. Tvůrci ale nezapomněli ani na slovenštinu. Třeba ve scéně v továrně, kde jsou právě v tomto jazyce uvedeny varovné nápisy na strojích. 

Zdroje informací: Prima Max: Kosmetička a zvíře, oficiální stránky zámku Sychrov 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články