Kouzelník Žito Denis Šafařík: Živil se jako pokojský, kvůli pohádce čelil útokům

Co jste říkali na novinku Kouzelník Žito?
Zdroj: Youtube
Anna Kadeřávková lhala, že umí jezdit na koni. Kdyby během konkurzu řekla pravdu, kdo ví, zda by roli dostala.Scénář k pohádce měl Zelenka hotový za rok, další rok zabrala výroba.Natáčelo se i na hradě Křivoklát.Dle slov režiséra Zdeňka Zelenky je Denis Šafařík jeden z nejtalentovanějších mladých herců. Svého úkolu se prý zhostil na sto procent.+ 2 fotky+ 3 fotky

Česká televize již tradičně připravuje vždy na Štědrý večer zbrusu novou pohádku. Před dvěma roky to byl Kouzelník Žito režiséra Zdeňka Zelenky. Asi režisér nečekal, že se na pohádku snese tak velká smršť negativních komentářů a výpadů vůči hercům. Jak se k tomu ale postavil sám Denis Šafařík?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 08. 2020 16:00

Pohádka o chlapci, který chtěl tak moc napravovat zlé lidské skutky, až svou dobrotou porazil i samotné peklo. Kořenářka Apolena nalezne v lánu žita odložené miminko. Vezme si ho k sobě a dá mu jméno Žito. Žito vyroste v mladého muže, který vždy ctí čest a spravedlnost. Místo výběrčího daní tak zvolí práci ve stájích. Tam se seznámí s princeznou Adélkou a oba v sobě najdou ihned zalíbení. Jenomže je tady ještě čertice Filištína, která chce mít Žita jen sama pro sebe.

Na pohádku Kouzelník Žito se můžete podívat dnes ve 20:10 na ČT 1

Zklamaní diváci

Katastrofa, tragédie, hrůza a trapas. Tak takovými přívlastky častovali diváci pohádku Kouzelník Žito. Studenou sprchu však nedostali jen mladí herci, ale třeba i stálice filmového a seriálového nebe Jiřina Bohdalová. Někomu vadila její postava babičky, druzí zase naráželi na to, že měla vlasy zakryté šátkem, což považovali za nepřímou podporu islámu.

Jako první zareagovala na kritiku herečka Anna Kadeřávková, známá z nekonečného seriálu Ulice. “Tak jsem si přečetla, že jsem buď bez talentu a výrazu nebo ošklivá. Pár lidí zase napsalo, že jsem jenom hezká. Každopádně, ve všech případech jsem kráva bez práva na cokoli,” uvedla na sociálních sítích. Někteří hejtři zašli až tak daleko, že jí přáli, aby se nikdy nezbavila své nemoci. Anna dlouhodobě zápolí s lymskou boreliózou.

Přeji vám veselejší život

Štípat na sobě dříví si nenechal ani Žito, kterého ztvárnil Denis Šafařík. Veřejnost ho často přirovnává k Johnymu Deppovi či Alainu Delonovi, on má ale o svém hereckém vzoru jasnou představu. Je jím Jack Nicholson. “Líbí se mi jeho charisma a způsob, jakým přistupuje ke svým rolím,” řekl Denis v rozhovoru pro Blesk. Z českých hereckých legend má rád Sováka a Menšíka.

K herectví se dostal poměrně klikatou cestou. Nejprve chtěl být loutkohercem, poté přešel na tanec a balet, který studoval dva roky na konzervatoři. Kvůli problémům s kyčlemi však musel studium opustit. V devatenácti odjel do Států. Když se po roce vrátil zpět, dodělal si maturitu a opět vyjel do zahraničí. Tentokrát ale jen k sousedům do Německa, kde se živil jako uklízeč hotelových pokojů.

K divadlu ho to však táhlo neustále, takže se přihlásil do ročního kurzu, jenž byl zakončený společnou inscenací. Pak si podal přihlášku na DAMU. A jak hodnotí reakce diváků na svůj výkon? “Všem těm, co mne nemůžou vystát, jmenovitě můj výkon, vzhled a sexuální orientaci, přeji veselejší život,” dodal mladý herec.

Lidé čtvrté cenové kategorie

Režisér pohádky Kouzelník Žito měl původně v úmyslu zmírnit vášnivé reakce, pak ale také neudržel nervy na uzdě. “Takové názory píší většinou nuly, které chtějí jenom ublížit. Říkám jim lidé čtvrté cenové kategorie,” rozohnil se.

Zde je nutno dodat, že Zdeněk Zelenka má na svém kontě i dnes již klasickou pohádku Nesmrtelná teta, na kterou si prý vyslechl podobná hodnocení. Při premiéře na Štědrý den si Žita pustilo 2,5 milionů diváků. Podle Mediaguru tak nová pohádka pokořila ve sledovanosti i Tři oříšky pro Popelku, které si nenechaly ujít 2,2 miliony lidí.

Na fotografie a další zajímavosti se podívejte zde:

Zdroj textu: čsfd, Blesk

Zdroj fotek: Česká televize

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články