Pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci: S Růžičkovou, Potměšilem a Kuklovou se život nemazlil

Helena Růžičková
Zdroj: Česká televize
Pohádka se natáčela přesně dva roky před hercovou osudovou nehodou.Když se probral v nemocnici z kómatu, začala pro něj etapa zcela nového života. Nikomu ale nic nezazlívá, stále to považuje za nešťastnou náhodu.Z Jasněnky by neměli radost ochránci zvířat. Při natáčení, samozřejmě nechtěně, zalehla jednu krysu a poslala ji tak do věčných lovišť.Vzhledově se tato herečka moc nezměnila. Bohužel se ale musela nedávno vypořádat s rakovinou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Kdyby vše končilo dobře jako v pohádkách, žilo by se nám určitě mnohem lépe. Bohužel tomu tak není a osud člověka mnohdy nabere nečekané obrátky, a to třeba v podobě nehody anebo těžké nemoci. Jak se změnil život Jasněnce, ševci Jírovi a čarodějnici?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 05. 2020 10:00

Pohádka o tom, kterak si mladý švec Jíra vyrobil z kůže křídla, aby s jejich pomocí vysvobodil z hradní věže sličnou princeznu Jasněnku, kterou zde zavřel její otec ve snaze zabránit splnění věštby zlé čarodějnice a její dcery Černavy.

Na pohádku O princezně Jasněnce a létajícím ševci se můžete podívat dnes v 17:25 na ČT1

Jan Potměšil

Dva roky po natáčení pohádky se herci Janu Potměšilovi změnil celý život. Dalo by se říct, že se vlastně podruhé narodil. V té době prožíval poměrně hektické období. Končil zrovna studia na DAMU a během Palachova týdne se ocitl za mřížemi. Komunistický režim už měl na kahánku a každý den se děly nějaké změny. Jan se rozhodl, že již nebude déle postávat stranou a odjel do Ostravy, aby ke stávce přesvědčil tamní horníky. Ten den ještě odehrál také představení s hercem a režisérem Janem Kačerem, se kterým se pak vracel večer zpět do Prahy.

Jediné, na co si vzpomíná je, jak usíná na zadních sedadlech v autě. Řidičem byl jeden z výtvarníků, kteří hercům vždy zajišťovali dopravu na jejich akce. Těsně před Prahou narazilo auto do svodidel a sjelo ze svahu. Potměšil přitom vypadl ven, takže ho vůz pod sebou přimáčknul. Jeho zranění byla tak vážná, že měl jen malou šanci na přežití. Probudil se až po třech měsících a byl schopný pohybovat jen očima. První věc, kterou uslyšel, byla ta, že na Hradě je nyní Havel.

Dodnes neprozradil, kdo tehdy auto řídil. Jak sám říká, nikomu nic nevyčítá. Jednoduše se podruhé narodil, takže musel začít žít zbrusu nový život. Kromě hraní se ve volném čase rád věnuje plavání, lyžování, rodině a kamarádům.

 

Michaela Kuklová

Herečka Michaela Kuklová se musela s životní ránou vypořádat poměrně nedávno. O své diagnóze se veřejnosti svěřila na sociálních sítích. Operaci má již úspěšně za sebou a zatím se cítí dobře. Tímto zákrokem ale léčba samozřejmě nekončí. Sama přiznala, že vůbec nevěděla o karcinomu, který nemusí být odhalený na mamografu či sonu.

Změny na sobě začala pozorovat před třemi lety. Bulku si sice žádnou nenahmatala, ale změnila se jí citlivost prsou, také zaznamenala ztvrdnutí žláz. Nádor se podařilo najít až po biopsii. Bohužel byl poměrně velký, takže podstoupila odnětí obou ňader. Michaela to ale vidí pozitivně, řekla, že se jen zařadí do zástupu žen, které mají silikony. Varovala také své fanynky, aby nepodceňovaly důležitost samovyšetření a také toho, jaké signály jim vysílá jejích vlastní tělo.

Helena Růžičková

Osud se nemazlil ani s touto ráznou dámou. Když už věděla, že jí nezbývá moc času, chtěla se ještě vdát za svého dlouholetého kamaráda Václava Glazara. Nechala se dokonce kvůli tomu odpojit od přístrojů, aby si mohla dojet na nákupy. Plánovala pozvat přes šest set lidí. Svatbu chtěla udělat na židovský způsob, a tak se dala přímo na nemocničním pokoji do příprav. To ji ale tak vyčerpalo, že musela být uvedena do umělého spánku. Obřadu se již bohužel nedožila.

Před smrtí ji ale málem stihla ještě jedna tragédie. Jelikož si nikdy nedokázala odepřít cigaretu, kouřila na pokoji potají. Jednou však usnula s cigaretou v ruce a kdyby sestřičky včas nezasáhly a neuhasily oheň, kdoví jak by to celé dopadlo.

NA TO, JAK SE ZMĚNILI HERCI Z POHÁDKY O PRINCEZNĚ A LÉTAJÍCÍM ŠEVCI, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: ahaonline.cz, csfd.cz, kafe.cz, blesk.cz

Zdroj fotek: Česká televize, Prima TV

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články