Malý Vojta z Ulice má problémy: Většinu pozornosti teď potřebuje mladší bráška. Co s tím?

Vojta má malého brášku rád, ale potřebuje i pozornost pro sebe
Zdroj: TV Nova
Ještě nedávno byl Vojta jedináček, navíc adoptovaný, a to mu dalo hodně zabrat. Teď se musí o pozornost dělit s mladším bráškou a tenhle souboj, jak víme, většinou vyhrává mimino. Jak se s tím Vojta vyrovná?Na svatbě adoptivních rodičů byl Vojta ještě jedináček......ale teď se rodina Marečkových rozrostla, a to dává zabrat všem.Vojta potřebuje svůj prostor. Jak to Marečkovi vyřeší?+ 1 fotka+ 2 fotky

Vojta to nemá jednoduché. Chodí teprve do první třídy, ale už má za sebou špatnou zkušenost v rodině, pobyt v dětském domově, tahanice mezi prarodiči a jeho adoptivními rodiči Karlou a Márou. A teď má navíc doma malého sourozence. Jak to zvládá?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 20. 01. 2021 12:00

Stát se starším sourozencem je i za běžné situace pro mnoho dětí velká a jen těžko překonatelná změna, zvlášť když byly až do narození mladšího brášky nebo sestřičky jedináčci. Co by pak měl říkat malý Vojta, kterému toho i tak už život naložil víc než dost? Jakmile se zabydlel v nové a milující rodině, kde se stal centrem pozornosti, už ho o ni připravuje mladší bráška Kája. Táta Kryštof má co dělat, aby rychle se rozrůstající rodinu uživil, a maminka Karla má plné ruce s přebalováním a krmením miminka. Jak na takovou situaci Vojta zareaguje?

Vojta touží po pozornosti

Jako mnohé jiné děti snaží se i Vojta znovu upoutat na sebe pozornost, ale má to těžké. Jeho pokusy většinou končí neslavně, utahaná a nevyspalá Karla nemá náladu na dětské vtipy. A tak se snadno stane, že se nechtěně dotkne Vojtovy duše. Dokáže Karla situaci zvládnout tak, aby byli všichni spokojení – nejen malý Kája, ale i Vojta a Kryštof?

Jak to vidí Karla (vlastně Markéta)?

A jak se na to dívá její představitelka Markéta Stehlíková? Zvládla by to lépe než Karla? Musím říct, že tomu, co se děje Karle po porodu, jsem velmi rozuměla. V čerstvé mámě se totiž odehraje ohromná spousta věcí a hormony explodují. Je unavená, nevyspalá a podrážděná. Pak se snadno stane, že úplně zapomene na toho chlápka, který má to dítě s ní. Najednou je tam miminko, které všechno změní. Člověk pak ve vztahu nedává věci, které by asi normálně zvládal. Chce to velkou míru trpělivosti a tolerance u obou. A to platí nejen v seriálu, ale i v životě.“

Prostor je důležitý

Jedním z velkých problémů, se kterým se Marečkovi právě potýkají, je malý byt, vlastně garsoniéra, ve které jsou teď čtyři, včetně uplakaného miminka. Vojta nemá vlastní prostor a všechny to zmáhá. Zdá se ale, že řešení už je na obzoru a rodinu bude čekat stěhování. Pomůže to zklidnit situaci?

Opravdu je lepší vyhořet?

A co na přesun do jiných prostor říká Karla, vlastně Markéta Stehlíková? Těším se. A upřímně nejvíc na to, že to nemusím stěhovat já,“ říká se smíchem herečka. „Protože jak všichni víme a jak se říká, někdy je lepší vyhořet než se stěhovat. Už jsem se tam byla podívat a musím přiznat, že když jsem byt viděla, byla jsem nadšená a šťastná. Je skvělej! Diváci se mají na co těšit,“ dodala.

Vojta i celá jeho nová rodina se tak může těšit na nový život ve větším bytě a všichni doufají, že dostatek prostoru a soukromí pomůže mnoho věcí vyřešit – i za cenu dalších výdajů.

Zdroje: 

TV Nova

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články