Marečku, podejte mi pero: Sovák během natáčení navázal příměří se synem. Pro Tomáše Holého to byla úplně první role

Marečku, podejte mi pero
Zdroj: se souhlasem České televize
Marečku, podejte mi pero: Josef Kroupa (Jiří Sovák) pracuje jako mistr v továrně na zemědělské stroje. Když dostane za úkol zvýšit si kvalifikaci, začne, byť neochotně, chodit do večerní školy.Jiří Sovák doufal, že se během natáčení usmíří se svým synem Jiřím Schmitzerem.Jiří Schmitzer však krátce po dotočení usedl za volant opilý a srazil chodce.Jiří Sovák mu to později odpustil, cestu k němu však již nikdy nenašel.+ 3 fotky+ 4 fotky

Jiří Sovák si ve známé komedii Marečku, podejte mi pero zahrál otce velmi pilného studenta střední školy, kterého ztvárnil jeho vlastní syn Jiří Schmitzer. Jejich vztah nebyl nikdy ideální, dalo by se říct, že měli k sobě hodně daleko. S natáčením filmu se ale naskytla příležitost zakopat válečnou sekeru. Vyšlo to?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 06. 2020 16:00

Jiří Kroupa, coby mistr v továrně na zemědělské stroje by mohl ve své práci povýšit, jen by si musel dodělat po večerech střední školu. Nejprve se tomu brání, pak ale podlehne a nechá se ke studiu zapsat. Jenomže stejný ústav navštěvuje jeho syn a jak se zdá, má mnohem lepší prospěch než jeho rodič. Dokáže si tatínek napravit pověst a také se stát dobrým studentem?

Na to se podívejte dnes ve 20:20 na Nově.

Pocit křivdy

Jiří Schmitzer se se svým otcem přestal stýkat ve svých dvou letech. Soud totiž určil jako výhradního opatrovníka jeho matku. Sovák se s ním sice snažil opět navázat kontakt, ale marně. Nebylo mu to umožněno. Schmitzer o tom ale bohužel nevěděl, a tak vyrůstal v přesvědčení, že jej otec opustil.

Jiřímu Sovákovi ale nevadila jen absence syna, ale také fakt, že na něj platil vysoké alimenty, za které očekával alespoň trochu vstřícnosti. Schmitzer šel v dospělosti ve stopách otce a rovněž se stal hercem. A právě natáčení filmu Marečku, podejte mi pero, mělo jejich ztracený vztah znovu obnovit. Vždyť se po dlouhé době objevili znovu v roli otce a syna. Bylo to skoro jako znamení.

Nehoda

Zdálo se, že je vše na dobré cestě. Jenomže po jednom představení v divadle si dal synátor skleničku a pak udělal zcela nepochopitelnou věc. Usedl za volant. Sice to nebyla stoprocentně jeho vina, nicméně toho večera srazil chodce, který na následky zranění zemřel. Schmitzer dostal tři roky natvrdo, za dobré chování ho ale po roce a půl pustili.

Sovák byl cholerik, a tak se zprvu na syna velmi hněval. Nemohl mu odpustit, že řídil pod vlivem. Obstaral mu právní pomoc, ale vše, co si během natáčení komedie mezi sebou vybudovali, bylo fuč. Opět se rozevřela propast. Oba nakonec zjistili, že vyznávají zcela jiné životní hodnoty. Otec synovi nakonec odpustil, přesto se o opětovné navázání vřelého vztahu nepokusil.

Debut Tomáše Holého

Veselohra o zvyšování kvalifikace dělníků znamenala pro Tomáše Holého start jeho krátké herecké kariéry. Vlastně se tam objevil víceméně náhodou, přesto si jej režisér Oldřich Lipský vybral do svého dalšího filmu Ať žijí duchové! Byl z jeho talentu naprosto nadšený.

Tomáš zemřel tragicky ve svých jednadvaceti letech na následky vážné autonehody. Jeho kamarádi jej stačili dopravit do nemocnice, tam však podlehl rozsáhlým vnitřním zraněním.

Zdroj textu: csfd.cz, Dotyk, wikipedie, Nova

Zdroj fotek: Nova

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články