Moje tlustá řecká svatba po 20 letech: Na Korfu vzniká třetí díl, Toula a Ian budou vdávat dceru

Moje tlustá řecká svatba po 20 letech: Točí se třetí díl, veselka bude na Korfu
Zdroj: se souhlasem České televize
Moje tlustá řecká svatba: Toula (Nia Vardalos) má už po krk života s rodinou, která jí neustále připomíná, že má třicet let a pořád je svobodná.Jednoho dne potká sympatického učitele Iana (John Corbett), který ale není Řek a navíc nejí maso.Co na to řekne Toulina velká rodina, která lpí na tradicích?Když konečně dojde na svatbu, všichni hosté nevěsty jsou ve skutečnosti rodina Nii Vardalos.+ 4 fotky+ 5 fotek

Komedie Moje tlustá řecká svatba byla před dvaceti lety zjevením. Nenápadný film vydělal stovky milionů dolarů a získal nominaci na Oscara. Momentálně se na řeckém ostrově Korfu točí třetí díl příběhů pořádně hlučné a svérázné rodiny. O čem to bude?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 23. 07. 2022 09:00

Moje tlustá řecká svatba: Toule (Nia Vardalos) je třicet a je pořád svobodná. Pracuje v řecké restauraci Dancing Zorba's, kterou její rodina vede v Chicagu, ale snaží se z ní vypadnout. Doplňuje si vzdělání a najde si i jiné zaměstnání. Aby těch ran pro její rodinu nebylo málo, zamiluje se do Iana Millera (John Corbett). Ten nejenže není Řek, ale dokonce ani nejí maso... Komedii Moje tlustá řecká svatba z roku 2002 odvysílá ČT 1 dnes ve 21:35.

Moje tlustá řecká svatba a další veselky

Nia Vardalos původně napsala divadelní hru o zkušenostech se svou vlastní rodinou, která měla problém přijmout jejího partnera, amerického herce Iana Gomeze. Nebyl Řek, ale lásce prostě nešlo poručit. Představení, v němž hrála pouze Nia, bylo úspěšné, a tak následoval film. A ne jeden, vedle pokračování Moje tlustá řecká svatba 2 (2016) existuje také seriál Můj velký tlustý řecký život (2003).

Není bez zajímavosti, že jsme se od té doby mohli setkat s etnickými svatebními komediemi, jejichž české názvy jsou jako přes kopírák. Existuje Moje divoká italská svatba (2003)Moje velká indická svatba (2004) nebo Moje bláznivá polynéská svatba (2006). Ovšem ta pravá je jenom řecká. A ta momentálně chystá další přírůstek.

Moje tlustá řecká svatba míří na Korfu

Nia Vardalos naznačila možnost třetího dílu již v létě 2016, ale když se film dostal do výroby, zastavila jej pandemie covidu. Kamery se rozjely letos a podle magazínu Deadline bude natáčení probíhat až do začátku srpna na řeckém ostrově Korfu. Nia Vardalos se tentokrát usadí i na režisérské židli.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený Nia Vardalos (@niavardalos)

A o čem že to bude? Ve druhém filmu ze série měli Toula a Ian dceru Paris (Elena Kampouris), která pozvala svého přítele Bennetta (Alex Wolff) na maturitní ples a padl první polibek. Na konci filmu ji ale rodina odvezla do New Yorku, kde začala chodit na univerzitu. Zatím není jasné, jestli je pořád s Bennettem. Ví se jen, že Paris se bude vdávat. A veselka se odehraje v Řecku, takže to bude opravdu tlustá řecká svatba.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články