Můj hříšný muž: Z filmové dcerky Veškrnové a Kaisera se stala mezinárodní hvězda

Můj hříšný muž: Z filmové dcerky Veškrnové a Kaisera se stala mezinárodní hvězda
Zdroj: Prima Max
Můj hříšný muž patří mezi první scenáristické počiny Haliny Pawlowské.Manželský pár si zahrála na první pohled nesourodá dvojice herců Dagmar Veškrnová a Oldřich Kaiser.
Hudbu složil tehdy „zakázaný“ Michael Kocáb.
Ač je film označován jako komedie, má hořkou příchuť reality. Je totiž o tom, jak si dva kariéristi nedokážou najít čas na svou malou dcerku.+ 1 fotka+ 2 fotky

Film Můj hříšný muž skrývá nejedno tajemství. Šlo o jeden z prvních scénářů Haliny Pawlowské a hudbu složil v té době zakázaný Michael Kocáb. To ale ještě není všechno.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 01. 2021 16:00

Snímek o lásce a pracovním úrazu vznikl v roce 1986 pod taktovkou režiséra Václava Matějky a podle scénáře Haliny Pawlowské a Milana Šteindlera. Na Dagmar Veškrnovou a Oldřicha Kaisera, kteří v něm vytvořili na první pohled netypickou dvojici manželů Hradeckých, se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Vztahy mezi zvířaty

Původní název vztahové komedie z pera Haliny Pawlowské a Milana Šteindlera zněl Hroši nepláčou. Jenže režisér Matějka jim do toho výrazně zasahoval a dvojice nebyla s výsledkem příliš spokojena. Proto je jako scenárista někdy uváděn Drahoslav Makovička.

Vedle snímku Můj hříšný muž vznikla v roce 1986 podle scénáře Haliny Pawlowské také televizní komedie Sardinky aneb Život jedné rodinky, v níž se rovněž objevila Dagmar Veškrnová.

Zakázaný muzikant

Ve filmu Můj hříšný muž zanechali stopu hned dva hudebníci. První z nich je Petra Janů, která se ve filmech objevuje velmi sporadicky, doposud si zahrála jen v šesti. A v tomto nezměnila ani povolání, střihla si zpěvačku, která kvůli kariéře rezignuje na lásku i rodinu.

Hudbu měl na starosti Michael Kocáb. Je s podivem, že si normalizační režisér Václav Matějka vybral zrovna jeho. Kocáb měl v době natáčení zákaz vykonávání činnosti. Režim mu také znemožnil vystupovat s kapelou Pražský výběr. Hudební doprovod obstaraly i kapely Golem a Žentour, v níž vystupovali (mimo jiné) Janek Ledecký a David Koller.

Dětská hvězda

Malou dcerku manželů Hradeckých si zahrála Lenka Kubálková, kterou filmaři objevili na tréninku gymnastiky. Pozvali ji na konkurz, kde všechny ohromila svou výřečností, a to jí přitom byly teprve čtyři. Poté se objevila v několika dalších snímcích. Mezinárodní věhlas jí přinesla série italských televizních fantasy filmů Princezna Fantaghiro.

Lenka si v ní zahrála sestru hlavní postavy, díky čemuž se jí povedlo nastartovat mezinárodní hereckou kariéru. Po letech se ale přesunula na „opačnou“ stranu a momentálně se věnuje dětským hercům v jedné castingové agentuře.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Můj hříšný muž

Prima Max: Můj hříšný muž

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články