Náročné mládí Meryl Streep: Zákeřný Dustin Hoffman a tragická smrt životní lásky

Náročné mládí Meryl Streep: Zákeřný Dustin Hoffman a tragická smrt životní lásky
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Film Ďábel nosí Pradu je prý jen slabým odvarem toho, jak vypadala práce pod vedením slavné šéfredaktorky Anny Wintour. Kostýmy pro film Ďábel nosí Pradu stály přes jeden milion dolarů.Meryl Streep se umí vžít do role. Ještě před natáčením komedie Ďábel nosí Pradu zašla za herečkou Anne Hathaway, která si zahrála její asistentku, a řekla jí: „Jsem ráda, že s tebou můžu pracovat. A to je poslední hezká věc, kterou ti řeknu."Když skončilo natáčení komedie Ďábel nosí Pradu, věnovala Meryl Streep všechny drahé outfity charitě.+ 3 fotky+ 4 fotky

Herečka Meryl Streep, kterou si můžeme dnes připomenout ve filmu Ďábel nosí Pradu, patří bezesporu mezi nejoblíbenější osobnosti Hollywoodu. Na začátku kariéry se však musela vyrovnat s vrtochy slavných, třeba s legendárním Dustinem Hoffmanem. V soukromí ji zase tížila ztráta životní lásky.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 09. 2021 11:00

Děj filmu Ďábel nosí Pradu: Absolventka práv Andrea se chce stát novinářkou. K tomu jí má dopomoci průprava u nakladatelství Elias-Clarke, které vydává proslulý módní časopis Runway. Ten však vede chladná a obávaná Miranda Priestly v podání Meryl Streep. Najdou k sobě cestu? Na komedii Ďábel nosí Pradu se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Začátky Meryl Streep

Meryl Streep si nikdy nemohla stěžovat na to, že by ji v jejích snech rodina nepodporovala. Poprvé se postavila před kameru už v šesti letech. Šlo o amatérské vánoční video. Meryl coby Panna Marie držela v náručí malého Ježíše, který byl ve skutečnosti její oblíbená panenka Betsy Wetsy.

Celá rodina byla mým vystoupením uchvácena. Soustředila jsem se na to, abych podala co nejlepší výkon. Zapůsobilo to i na mé bratry. Konečně mě byli ochotní poslouchat, aniž bych při tom na ně ječela,” zavzpomínala herečka. Rodiče jí prostě nebránili v ničem. Mohla se stát herečkou, anebo klidně někým úplně jiným. Nabízely se mi tisíce možností,” dodala.

Meryl Streep v Hollywoodu

Poprvé si zahrála po boku Jane Fonda. Zkušenější kolegyně jí radila, kde by měla stát a jak se orientovat podle zelených značek na podlaze. Taková ochota a vstřícnost byla ovšem spíš výjimkou. A Meryl se o tom záhy přesvědčila na vlastní kůži. Pak totiž přišel film Kramerová versus Kramer a Dustin Hoffman.

„Byl první, kdo mi dal na place facku. Dokonce to v tom filmu nechali. Já to ale považuji za přehnané,” svěřila se herečka. Meryl Streep však nebyla jediná, kdo musel snášet vrtochy Dustina Hoffmana. Prý doháněl k šílenství celý štáb. Každopádně oni dva museli vyřešit ještě jeden střet. Dustin schválně před Meryl rozbil skleničku. Střepy se následně rozprskly do všech stran a skončily i v jejích vlasech. „Nechtěla jsem se už hádat, tak jsem mu jen klidně řekla, že bych pro příště ocenila, kdyby mne dopředu upozornil,” dodala.

Životní láska Meryl Streep

S hercem Johnem Cazalem, svým osudovým partnerem, se Meryl Streep seznámila během newyorského festivalu Shakespeare in the Park. Slibně se rozvíjející vztah však zhatila špatná zpráva. Cazalemu byla diagnostikována nevyléčitelná rakovina plic. Po počátečním šoku se Meryl rozhodla, že mu bude až do jeho smrti oporou.

Podle knihy Her Again: Becoming Meryl Streep od Michaela Schulmana se o něj nepřestala starat ani poté, co jej nemoc upoutala na lůžko. V posledních minutách Johnova života se zhroutila a s hlavou položenou na jeho hrudi začala vzlykat. Cazale jí však stihl ještě ujistit, že bude vše v pořádku. Poté zesnul. Streep věděla, že se bude muset znovu postavit na nohy. Přijala roli ve válečném seriálu Holocaust, díky čemuž zaplatila Johnovy výdaje za zdravotní péči. Navíc jí to vyneslo cenu Emmy za mimořádný herecký výkon.

Zdroje informací: 

Prima Max: Ďábel nosí Pradu

Wikipedia.org: Meryl Streep 

Nickiswift.com: The Untold Truth Of Meryl Streep 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články