Nudná Prezidentka s Geislerovou a Vetchým: Na Ondru se hezky kouká a Aňa je prostě Aňa, říkají diváci

Prezidentka s Aňou Geislerovou: Hlava státu najde lásku v náruči mužného sochaře Ondřeje Vetchého
Zdroj: se souhlasem Bioscop/Zuzana Panská
Prezidentka: Kateřina Čechová (Anna Geislerová) má za sebou první rok v prezidentském úřadě. A cítí, že potřebuje alespoň na chvíli vypadnout z toho kolotoče.Funkce prezidentky neumožňuje Kateřině mít chvilku klidu. Pořád má kolem sebe spoustu lidí.Vybere se proto v přestrojení mezi "obyčejný lid".Jednoho večera potká sochaře Petra (Ondřej Vetchý), který nemá ani zdání, s kým se právě seznámil.+ 6 fotek+ 7 fotek

Romantická komedie Prezidentka s Aňou Geislerovou a Ondřejem Vetchým ukazuje, že i když je hlava státu v jednom kole, může najít klid a lásku. Jen musí uniknout z Pražského hradu a přelstít ochranku. Co na snímek Prezidentka říkají diváci?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 25. 06. 2022 09:00

Prezidentka: Když se Kateřina Čechová (Aňa Geislerová) stala první českou prezidentkou, byla to ohromná změna v mnoha ohledech. Kateřina ale po roce ve funkci začíná trochu trpět. Je v jednom kole a nemá ani chvilku pro sebe. Začne proto v přestrojení utíkat ochrance a noci tráví v podhradí. Jednou natrefí na sochaře Petra (Ondřej Vetchý), do kterého se zamiluje. On ale netuší, kdo je Kateřina ve skutečnosti. Ustojí jejich vztah pravdu? Romantickou komedii Prezidentka uvedla do českých kin společnost Bioscop.

Prezidentka s Aňou Geislerovou

Motiv ostře sledované slavné osobnosti, která se snaží udržet vztah mimo reflektory, není v zahraniční kinematografii nový. Stačí vzpomenout na klasiku Notting Hill (1999) s Julií Roberts a Hughem Grantem. A Michael Douglas si v romantické komedii Americký prezident (1995) zahrál rovnou šéfa Bílého domu, který se seznámí s energickou ekoložkou v podání Annette Bening. Je tedy čím se inspirovat. Jak se to povedlo hitmakerovi Rudolfu Havlíkovi, který natočil Pohádky pro Emu (2016), Bábovky (2020) nebo dvojici komedií Po čem muži touží?

Diváci mají problém s naivitou, která provází příběh první české prezidentky. Když hlava státu usoudí, že si potřebuje na chvíli vydechnout, pořídí si paruku a z Pražského hradu prostě vyklouzne. Stejně tak se do něj bez problémů vrátí.

V Praze nikdy neprší. Na hřbitově se zeleným porostem padají kýčové vločky. Nikde se neválí vajgly, všichni jsou krásní, čistí, bílí. Aby to bylo korektní, na Q&A s prezidentkou posadí do publika malou černošku," popisuje na fanouškovském webu ČSFD.cz další naivní momenty snímku Bebacek.

Ondřej Vetchý v komedii Prezidentka

Když prezidentka Čechová v podání Ani Geislerové sejde do podhradí, natrefí na muže, do kterého se zamiluje. Není divu, sochaře Petra si zahrál Ondřej Vetchý. Podle recenze serveru Moviezone, kterou napsal odborník na české filmy Rimsy, ztvárnil Vetchý ztělesnění všech existujících kladných hodnot. „Sochař, hodinový manžel, milovník zvířat a přírody, vdovec oddaný své zesnulé manželce, vyznávající večerní bafání z dýmky na terásce – a to vše zabalené v mužných rysech Ondřeje Vetchého. Co chtít víc?" píše Rimsy ironicky.

Nejen jemu vadí naivní děj, prázdné dialogy a scény, které nedávají smysl. Trefně to popsal také xxmartnxx: „Místy skoro legrační. Zdaleka nejlepší na Prezidentce je, že Ondřej Vetchý zjevně odmítl v tom filmu hrát bez svého psa, kterému musela být vepsaná celkem stěžejní role. Jinak nekonečně dlouhé a celkem prázdné." Ukazuje se, že i když se u Prezidentky sešla spousta talentovaných lidí, jejich potenciál nebyl moc využitý a dostali jsme jenom další spotřební romantickou komedii. Je tedy jen na vás, co od Prezidentky očekáváte.

Šel jsem na romantickou komedii a dostal jsem romantickou (skoro) komedii; nic víc, nic míň. V konkurenci těch současných českých rádobykomedií je to o třídu výš. Jasně, je to naivní, je to sluníčkový, je to dějově prázdný a barvotiskově natočený. Ale to je prostě žánr. Ale když na Ondru se tak hezky kouká a Aňa je prostě Aňa..." uzavírá starydivak.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články