Pán prstenů: Liv Tyler trpěla při natáčení nočními můrami. Sean Connery film nepochopil

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
Zdroj: Nova Cinema
Pro film bylo vyrobeno celkem 18 000 kostýmů.Potomkům spisovatele Tolkiena se filmové zpracování jeho knih moc nelíbilo.Když vymýšlel Tolkien motiv prstenu, nechal se inspirovat Písní Nibelungů.Víte o tom, že Pána prstenů chtěli už zfilmovat i slavní Beatles?+ 4 fotky+ 5 fotek

Trilogii Pán prstenů není třeba představovat. Všechny tři filmy vznikly dle románů spisovatele Tolkiena. Šlo o jeden z nejdražších filmových počinů vůbec. Filmy se točily po dobu osmi let a stály produkci přes 285 milionů dolarů. A ani připravovaný seriál nehodlá zůstat pozadu. Měl by trumfnout i samotnou Hru o trůny. Co zajímavého se událo v zákulisí?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 06. 2020 16:00

Frodo Pytlík se ocitá v samotném centru bitevní vřavy. Čeká ho těžká zkouška. Bude muset čelit těm nejtemnějším silám. Od svého příbuzného Bilba dostane dar v podobě prstenu, který to celé odstartuje. Díky tomu se totiž dostane do hledáčku krutovládce Saurona. Ten chce získat prsten pro sebe, aby mohl využít jeho neomezenou moc. Frodo je tak nucen vytvořit Společenství – skupinu přátel, kterou pojí jeden jediný úkol: zničit onen prsten. Podaří se mu to? 

Na film Pán prstenů: Společenstvo Prstenu se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema 

Kvůli filmu měla noční můry 

Liv Tyler na natáčení Pána prstenů asi ještě dlouho vzpomínala. Během pobytu na Novém Zélandu ji produkce ubytovala v domě, který se tyčil na útesu nad mořem. Logicky tak do něj dul vítr ze všech stran. Jenomže stavba měla poměrně vratké základy, a tak se pod nápory vichru celá otřásala.  

Byla to perfektně strašidelná atmosféra ke čtení fantasy knih spisovatele Tolkiena, kterými si herečka krátila dlouhé večery. Jednou se znenadání ozvalo jakési zaklepání na dveře ložnice. Naštěstí to byl jenom vítr. Od té doby se však Liv začaly zdát noční můry. Byly prý plné ohyzdných skřetů.  

Nechápavý Sean Connery 

Roli Gandalfa měl původně dostat herec Sean Connery. Přestože nikdo v té době netušil, zda bude trilogie Pán prstenů vůbec úspěšná, nabídla mu produkce velmi štědrý honorář. Měl dostat 15 % ze zisku všech třech filmů. V přepočtu by to dělalo, když už víme, že snímky slavily obrovský úspěch, skoro pět set milionů dolarů.  

Connery ale s díky odmítl. Sice si pozorně přečetl všechny knihy a také scénář, nikdy však nepochopil, o čem to vlastně vůbec je. Nahradil ho tak sir Ian McKellen, což bylo jenom dobře, neboť by si dnes už málokdo dokázal představit, že by tuto roli hrál někdo jiný. 

Seriálové zpracování 

Traduje se, že to bude nejdražší seriál všech dob. Amazon Studios se tak zřejmě snaží trumfnout Hru o trůny stanice HBO a Zaklínače od Netflixu. Točit se bude opět na Novém Zélandě, ale s tím rozdílem, že se bude jednat o dějovou linku, která předcházela těm, jež byly zpracovány ve filmech. Tímto počinem si chce Amazon navýšit počet předplatitelů své streamovací služby. 

A proč opět Nový Zéland? “Jen zde lze oživit krásu Pána prstenů a Středozemě. Je to majestátní země plná nedotčených pobřeží a přírody. I po technické stránce nám nebude nic chybět. Mají špičkové vybavení, dobrá studia a zkušené zaměstnance,” prozradil jeden z tvůrců seriálu J. D. Payne. 

Zdroj textu: čsfd, aktualne.cz, Blesk, kukatko.cz 

Zdroj fotek: Nova Cinema 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články