Podvodník z Tinderu: Simon Leviev předstíral, že je synem miliardáře, od žen vylákal miliony

Podvodník z Tinderu: Simon Leviev předstíral, že je synem miliardáře, od žen vylákal miliony
Zdroj: se souhlasem Netflix
Podvodník z Tinderu: Simon Leviev předstíral na seznamovací aplikaci Tinder, že je synem diamantového magnáta.Simon Leviev se fotil v letadlech, drahém oblečení a s luxusními hodinkami.Díky předstírání drahého životního stylu se Simon Leviev na Tinderu seznámil s mnoha ženami, od kterých pak vylákal odhadem přes 210 milionů korun.Některé z podvedených žen promluvily v dokumentu od Netflixu, který se jmenuje příznačně - Podvodník z Tinderu. Spravedlnosti se zatím nedočkaly...+ 1 fotka+ 2 fotky

Podvodník z Tinderu je nový dokument z dílny Netlixu, který mapuje životní dráhu Simona Levieva, známého také jako Shimon Hayut. Ten se na seznamce vydával za miliardářského playboye, který spoustu žen oklamal o miliony dolarů.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 09. 02. 2022 14:31

Kdybych byl podvodník, proč bych spolupracoval s Netflixem? Myslím, že mě měli zatknout, když jsme ještě natáčeli," napsal Leviev na svém Instagramu. „Je nejvyšší čas, aby dámy začaly říkat pravdu. Pokud jim nemůžete dát svět, promění ten váš v peklo..." Co tím vlastně chtěl veřejnosti říct muž, který je hledaný pro podvod?

Kdo je podvodník z Tinderu?

Jednou z hlavních postav dokumentu Podvodník z Tinderu je Cecilie Fjellhøy, která odhaduje, že Leviev ošidil ženy po celém světě o více než 10 milionů dolarů (přes 210 milionů korun). Když jej potkala ona sama, vydával se za syna izraelského diamantového magnáta a miliardáře. Nebylo jí to divné, neboť ji pozval na spoustu nablýskaných rande, která dokonale odrážela jeho údajný životní styl.

Jenže pak došlo ke zlomu. Leviev předstíral atentát spáchaný na jeho osobu a ošidil Cecilii o sumu přesahující 5 milionů českých korun. A ukázalo se, že ani zdaleka nebyl tím, za koho se vydával. Ve skutečnosti neměl žádný vztah k rodině izraelských diamantových magnátů a narodil se jako Šimon Hayut městě v Bnei Brak na východ od Tel Avivu.

S podvody začal už jako dvacetiletý a v roce 2011 uprchl z Izraele, aby se vyhnul soudu. Zamířil do Finska, kde začal spřádat další plány. V roce 2015 skončil na dva roky za mřížemi kvůli tomu, že podvedl tři ženy. Pak se vrátil do Izraele, ale musel znovu utéct před zatčením. Zamířil do Evropy, kde spustil vpravdě hollywoodskou sérii podvodů, o nichž pojednává dokument Podvodník z Tinderu.

Čekání na spravedlnost

Podle webu Stylist.co.uk se v roce 2019 novinářům povedlo Simona Levieva, který používal také jméno Shimon Hayut, vypátrat a skončil na pět měsíců ve vězení. Paradoxně ne kvůli podvodům na Tinderu. Dnes chodí po svobodě a prý žije v Izraeli.

Když se na Netflixu objevil dokument Podvodník z Tinderu, diváci pochopitelně zamířili na Simonův Instagram. Nejdřív jej měl soukromý, tak profil otevřel světu a shromáždil statisíce followerů. Poté jej smazal a teď je znovu soukromý. A někde mezi tím zveřejnil v úvodu článku citované prohlášení o nevině. Také poděkoval lidem za podporu a poprosil je o to, aby měli otevřenou mysl a srdce. Prý brzo odhalí pravdu. A to všechno za doprovodu fotek ze života, který kdysi předstíral - rychlá auta, velké hodinky a drahé oblečení...

Tinder nedávno potvrdil, že mu dal ban a Leviev na seznamce nefunguje pod žádnou ze svých přezdívek. Je to všechno? Cecilie Fjellhøy je přesvědčená, že takhle to nemůže skončit. „Chci, aby byl pohnán k odpovědnosti, a chci, aby lidé viděli, jak je nefér, že my trpíme. Vždy za to prý mohou ženy, ale tentokrát ne," řekla pro Stylist.co.uk.

Zdroje informací:

Netflix.com: Podvodník z Tinderu

Stylist.co.uk: Netflix’s The Tinder Swindler: Simon Leviev responds to documentary and takes to Instagram to deny being a “fraud”Netflix’s The Tinder Swindler exclusive: “It was the ultimate emotional con”

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články