Postavy musí trpět, aby se lidé smáli, říká režisér francouzské komedie Co jsme komu všichni udělali?

Postavy musí trpět, aby se lidé smáli, říká režisér francouzské komedie Co jsme komu všichni udělali?
Zdroj: se souhlasem CinemArt
Co jsme komu všichni udělali? je francouzská komedie o rodině se čtyřmi dcerami, které se neprovdaly na "pravé" Francouze, ale našly si partnery jiných etnik a ne zrovna křesťany.Claude a Marie už si prošli mnoha zkouškami. Teď na ně čeká ta možná největší - mají se setkat s rodinami svých zeťů.Claude Verneuil v podání Christiana Claviera je impulzivní a rád řeší věci hned. Bude dámská část nejstarší generace široké rodiny Verneuilových prožívat blížící se oslavu klidněji?+ 1 fotka+ 2 fotky

Co jsme komu všichni udělali? je třetí část francouzské komediální série o maloměšťákovi v podání Christiana Claviera. Jeho čtyři dcery si nevzaly zrovna muže podle tatínkových představ. Teď ho navíc čeká setkání s rodiči všech zeťů.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 11. 05. 2022 15:00

Co jsme komu všichni udělali?: Být rodičem není jednoduché. Ani když jsou děti již dospělé a samostatné. Někdy se stane, že ty největší potíže přicházejí právě teď. Claude (Christian Clavier) a Marie (Chantal Lauby) Verneuilovi mají čtyři dcery, které se vdaly a i s rodinami žijí na přání rodičů ve Francii. Ti mají nyní před sebou 40. výročí svatby, proto jim dcery připraví velkou oslavu. A pozvou na ni i rodiče svých manželů... Francouzskou komedii Co jsme komu všichni udělali? uvede do českých kin společnost CinemArt ve čtvrtek 19. května.

Série francouzských komedií Co jsme komu...

Co jsme komu všichni udělali? je třetí část francouzské komediální série, která začala v roce 2014 filmem Co jsme komu udělali? a pokračovala dvojkou s podobným názvem Co jsme komu zase udělali? (2019). Děj vychází z faktu, že Claude a Marie mají čtyři dcery, které se nevdaly zrovna podle jejich představ. Místo typických Francouzů jim do rodiny přibyli žid, Arab a Číňan. Když měli naději, že poslední dcera si vezme křesťana, ukáže se, že je původem z Afriky.

Druhý díl série byl o tom, že novomanželé plánují i se svými rodinami opustit Francii. Proto jim Claude a Marie chtěli za každou cenu ukázat, že jde o nejbáječnější zemi na světě. Důvod? Přeci by necestovali za vnoučaty po celé planetě... A když už se zdá, že je všechno v pořádku, dojde k již zmiňované oslavě 40. výročí svatby. A na tu se sejdou i rodiče všech čtyř zeťů, co maloměšťáckému Claudeovi a Marii připraví nejednu horkou chvilku.

Christian Clavier alias Claude Verneuil

Série francouzských komedií Co jsme komu... byla ohromným hitem nejen na domácí půdě, ale také ve světě. „V Německu se „Monsieur Claude“ stalo výrazem pro označení Francouze!" říká v materiálech pro novináře režisér a spoluautor scénářů Philippe de Chauveron. A dodává, že vycházel ze zásady, že v komedii musí postavy trpět, aby se lidé smáli. Tak vymyslel spoustu důvodů, jak a proč Clauda naštvat.

Představuji si Clauda Verneuila, jako by mi byl blízký, i když ne tak úplně. Je autoritativní, ale také jednoduchý typ, který tváří v tvář situaci reaguje instinktivně. A to mu umožňuje říkat bez obalu, co si myslí... Včetně toho, co by neměl!" popisuje svou postavu legendární francouzský herec Christian Clavier. Když se připravoval na roli Clauda, vycházel prý lehce i ze svého tatínka...

Zdroj informací:

Cinemart.cz: Co jsme komu všichni udělali?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články