Prokleté pozadí pohádky Princezna se zlatou hvězdou: Na natáčení tekla opravdová krev

Prokleté pozadí pohádky Princezna se zlatou hvězdou: Na natáčení tekla opravdová krev
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Princezna se zlatou hvězdou: Do království princezny Lady vtrhne zlý Kazisvět a žádá ji o ruku. Ona ale raději uteče, ukrytá v myším kožíšku...Dobová kritika pohádku Princezna se zlatou hvězdou zrovna nemilovala. Přeslazenost a špatné herecké výkony, psalo se tehdy v různých periodikách. Josef Zíma musel celou dobu nosit paruku.A navíc prý dostal za svou roli jen 550 Kčs.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herec a zpěvák Josef Zíma zažil během natáčení pohádky Princezna se zlatou hvězdou, kterou si můžeme připomenout dnes na TV Nova, zřejmě nejšťastnější chvíle svého života. Narodila se mu totiž dcera. Samozřejmě se musela zapít, jenže to skončilo pěkným malérem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 05. 2021 11:00

Děj pohádky Princezna se zlatou hvězdou: Princezna Lada prchá ze svého zámku před králem Kazisvětem, který vyhrožuje jejímu otci. Nezbude jí nic jiného než se začít skrývat. K tomu Ladě dopomůže myší kožíšek s kapucí, kterou si zakryje zlatou hvězdu na čele. Najde si také práci v sousedním zámku jako pomocná síla v kuchyni. Tam se seznámí s moudrým princem Radovanem... Na pohádku Princezna se zlatou hvězdou z roku 1959 se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Josef Zíma, muž mnoha talentů

Kromě herectví se Josef Zíma proslavil i zpěvem. Nazpíval ústřední píseň pohádky Princezna se zlatou hvězdou a spolupracoval také s Pavlínou Filipovskou a Petrou Janů. Nějakou dobu se živil i jako televizní konferenciér. Byl úspěšný také v soutěži Zlatý slavík. V šedesátých letech se začal zajímat o lidovky, což mu vydrželo až dodnes. A právě díky tomu si jej každý vybaví jako interpreta dechovek. V roce 2009 se zúčastnil velkolepých narozeninových oslav Karla Gotta. O pár let později jej čekala štace po několika festivalech. Nyní se věnuje moderování v Českém rozhlase.

Pořádná oslava Zímovy dcery

Mezi adeptky na roli princezny Lady patřila i Zímova žena, herečka Eva Klepáčová. „Dozvěděl jsem se o tom, až když bylo po pohádce,” řekl deníku Blesk Josef Zíma. „V té době ale čekala děťátko.” A že to bylo již opravdu na spadnutí, dokazuje fakt, že se známý zpěvák stal otcem během natáčení Princezny se zlatou hvězdou.

„V noci jsem samozřejmě nespal a jako každý pořádný otec jsem narození potomka zapil. Ráno se mnou měli maskéři ale dost práce. Museli mne nalíčit tak, aby nešlo nic poznat. Měl jsem taky o oktávu nižší hlas, ale to šlo nějak překonat. Dokonce si vzpomínám, že jsme zrovna točili scénu, kdy si s princeznou vyměňuji prstýnky v zámecké zahradě,” prozradil Zíma.

Nebezpečný souboj

Kromě pořádné opice z bujaré oslavy přišel Josef Zíma na place také ke zranění. Během natáčení souboje, na jejímž konci mělo dojít ke zlomení meče, si herec neopatrnou manipulací rozřízl na stehně kůži. Naštěstí nešlo o nic vážného. To představitel krále Hostivíta, František Smolík, přišel skoro o oko, když mu jej princezna Lada málem vypíchla korunkou.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Josef Zíma

TV Nova: Princezna se zlatou hvězdou

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články