Seriál Polda: Tvůrci měli za úkol vytvořit z Davida Matáska kopii tohoto fešného Němce

Seriál Polda: Tvůrci měli za úkol vytvořit z Davida Matáska kopii tohoto fešného Němce
Zdroj: TV Prima
Začneme u českého Poldy a hlavního hrdiny v podání Davida Matáska.
V Mexiku se role zhostil Michel Brown. Je jedním z nejpopulárnějších umělců v Latinské Americe.
Francouzská televize angažovala Sagamora Stévenina.
Toshiaki Karasawa. Japonský filmový a divadelní herec, který se věnuje šermu. + 2 fotky+ 3 fotky

Věděli jste, že se tvůrci seriálu Polda inspirovali v jeho zahraničních mutacích? Původní verze pochází z Německa, kde se vysílal pod názvem Poslední polda. O něco později se jeho formát rozhodlo odkoupit hned několik zemí světa, a to například Rusko a Francie.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 11. 2020 16:00

Na Poldu se můžete podívat dnes ve 20:15 na Prima Plus. Polda Michal Bříza byl v roce 1995 při zásahu proti ruskojazyčné mafii postřelen do hlavy. Následkem zranění upadl do kómatu, z něhož se probudil po dlouhých dvaceti letech. Jak se vyrovná s dobou plnou dotykových telefonů, navigací, testů DNA a všudypřítomných zákazů kouření?

Sympaťák z Německa

Michael „Mick“ Brisgau, hlavní postava německého seriálu Poslední polda, je ztvárněn Henningem Baumem. Je to osmačtyřicetiletý herec, který se nejvíce angažuje v televizní tvorbě. Němky si ho oblíbily hlavně kvůli jeho atletické postavě a modrým očím. Před natáčením seriálu absolvoval půlroční kurz u Bruna Schneidera, který ho učil zacházet s krátkými a dlouhými zbraněmi.

To jej nakonec přimělo k tomu, aby si vyřídil zbrojní průkaz. Jeho nejoblíbenější zbraní se stala brokovnice. Ve své kariéře se herec nebrání ani kontroverznějším rolím. Role homosexuálního inspektora mu dokonce vynesla ocenění. Jeho koníčkem je vzpírání. V rámci jedné sportovní show se mu podařilo zvítězit nad olympijským vítězem Matthiasem Steinerem. Nyní žije s terapeutkou Christiane.

Příběh poldy

Ve Francii se seriál přejmenoval na Příběh poldy. Hlavní roli ztvárnil Sagamore Stévenin. Slavným se stal díky filmu Romance, který vyvolal bouřlivou diskuzi o tom, co je ještě umění a co pouhá pornografie. Zajímavé je, že o hereckou kariéru nijak zvlášť neusiloval. Odrazoval ho od toho jeho otec, který trpěl silnými depresemi, když neměl práci.

V seriálu vydržel jen čtyři série. Patnáct let žil na člunu. Je totiž velkým milovníkem lodí. Jednu si také postavil úplně sám a nutno dodat, že úspěšně. Žije se Stephanií Guitard, která sice není herečka, ale i tak se pohybuje v umělecké branži.

Polda s vadou řeči

V Rusku se role svérázného policisty ujal Gosha Kutsenko. Jeho otec je manažer v elektronickém průmyslu, matka lékařka. Od dětství trpěl poruchou řeči. Rodiče jej pojmenovali Yuri, po Juriji Gagarinovi, on však nebyl schopen své křestní jméno vyslovit, a proto jej změnil na Gosha. Také se musel zbavit ukrajinského přízvuku, jinak by v Moskvě moc neuspěl.

Byl jednou ženatý. Kromě práce se rád věnuje sportu, zejména boxu a amatérským závodům. Dnes žije s modelkou Irinou Skrinichenko, se kterou má dcery Eugenii a Svetlanu. Chcete vidět, jak vypadají zahraniční verze Poldy? Stačí se jen podívat do galerie.

Zdroje informací:

TV Prima: Polda

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články