Skutečná Sexmise: V polské vesnici se po deseti letech konečně narodil chlapec

Sexmise
Zdroj: se souhlasem Nova Cinema
Sexmise:  Hlavní hrdinové jsou po experimentu rozmražení v roce 2044, kdy na světě žijí jenom ženy.K rozmražení dojde 8. března, tedy na Mezinárodní den žen......a nejen to pobouřilo feministky po celém světě. Dodnes kvůli konceptu celého příběhu nedokážou Sexmisi přijít na jméno.Film Sexmise nejprve zhlédl Gorbačov. Po vystřižení cca 40 minut materiálu mohl jít do kin.+ 4 fotky+ 5 fotek

Celých deset let si obyvatelé polské vesnice Miejsce Odrzanskie lámali hlavu nad tím, jak zplodit chlapce. Rodily se tam totiž samé holčičky. Dokonce i místní sbor dobrovolných hasičů je složen z 24 žen a 8 mužů. Nedávno se to konečně zlomilo a narodil se kluk. Příběh podobný kultovnímu filmu Sexmise je tak, zdá se, u konce...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 04. 2021 14:00

TV tip - komedie Sexmise: Max a Albert se zrovna probouzejí z umělého spánku, neboť jejich těla byla zmražena. Jenomže roztáli o něco později, než se plánovalo, a ocitají se tak v polovině 21. století, kdy vládnou jen ženy. Dva zmrzlíci mají na výběr: buď budou usmrceni, jako veřejní nepřátelé číslo jedna, či se podrobí proměně v ženy. Na kultovní polskou komedii Sexmise z roku 1983 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Sexmise v realitě

Ve vesnici Miejsce Odrzanskie je vidět převaha děvčat doslova na každém kroku. Možná by fakt, že se zde dlouhých deset let nerodili žádní chlapci, zůstal veřejnosti i nadále skryt, kdyby se místní sbor dobrovolných hasičů nezúčastnil přespolní soutěže. Celou akci natáčela regionální televize a jejich reportérům samozřejmě neuniklo, že je skupina složena prakticky ze samých děvčat.

Netrvalo dlouho a vznikla reportáž s názvem „Sexmise v realitě”, což bylo velmi trefné pojmenování. V kultovní polské veselohře se totiž rodily pouze ženy. Z celé situace byl nešťastný také starosta Rajmund Frischko. Slavnostně tak prohlásil, že jakmile se narodí chlapec, obdrží jeho rodina odměnu.

Nejdříve Google, pak odborníci

Starosta Frischko se snažil celé věci přijít na kloub nejprve svépomocí. Odpověď na otázku, proč se ve vsi nerodí žádní chlapci, měl najít internetový vyhledávač Google. Muž u počítače strávil několik hodin, ale kromě babských rad se nic jiného nedozvěděl. Dospěl tak k přesvědčení, že se bude muset obrátit na odborníky z oblasti genetiky a gynekologie.

Jako první nabídl své služby profesor Rafal Ploski, ředitel Ústavu lékařské genetiky ve Varšavě. „Jakmile jsem viděl v televizi reportáž o vesnici Miejsce Odrzanskie, chtěl jsem pomoci. Opravdu to upoutalo mou pozornost. Bude nutné projít záznamy o všech rodinách, které tam žily. Zjistit, jestli nejsou rodiče dívek spolu nějak spřízněni. Pak by se mělo přistoupit k pohovorům s jednotlivými osobami. Nakonec by se prozkoumalo prostředí, ve kterém žijí.“ Než ale došli vědci k nějakému závěru, narodil se po dlouhých deseti letech malý Bartek...

Místní celebrita

Bartek Milek, první chlapec, který se loni 2. května ve vesničce narodil po dlouhých deseti letech, se stal okamžitě místní celebritou. Pro jeho rodiče to byl hotový zázrak. Lékaři totiž jeho matce Annie nedávali moc šancí na to, že otěhotní. Naštěstí se však mýlili, a navíc to byl rovnou chlapec. „Pořád tomu nemůžu uvěřit,” řekla. „Zapřísahala jsem se ale, že pro narození dítěte udělám úplně vše.” Že z této šťastné události měla radost celá vesnice, již asi není třeba ani dodávat.

Zdroje informací:

Nova Cinema: Sexmise

Wiadomosci.wp.pl: Płeć dziecka. We wsi Miejsce Odrzańskie rodzą się same dziewczynki.

Chłopiec był, ale 9 lat temu

Polsatnews.pl: Przez 10 lat rodziły się tam tylko dziewczynki. Teraz pojawił się Bartek

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články