Marek Perepeczko z filmu Smrt stopařek: Vysportovaný krasavec zemřel hrozně obézní. Svůj skon předpověděl

Marek Perepeczko z filmu Smrt stopařek: Vysportovaný krasavec zemřel hrozně obézní. Svůj skon předpověděl
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Smrt stopařek je příběhem dvou mladých žen, které si chtěly jen udělat výlet do hor. Padly však do spárů bestiálního vraha.Film se inspiroval zločinem Miroslava Somory. Jeho minulost byla plná sexuálních deliktů a pobytů na psychiatrii. Na stříbrném plátně jej ztvárnil polský herec Marek Perepeczko. Kvůli filmu se na čtyři měsíce zbavil všech svých pracovních závazků.Dáda Patrasová jej popsala jako milého a inteligentního hromotluka. Dokonce jej musela přemlouvat k tomu, aby ji začal ve filmu dusit pořádně.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kdo by si nepamatoval hromotluka z filmu Smrt stopařek, kterého ztvárnil polský herec Marek Perepeczko? Přestože na sobě tvrdě dřel, měl v životě jenom smůlu, což se později odrazilo na jeho psychice. Konec jeho života se nesl ve znamení extrémního přejídání.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 03. 2021 12:15

Děj filmu Smrt stopařek: Řidič Charvát je bývalý vězeň a násilník. Nikdo to ale o něm neví. Jednoho dne se neudrží a zabije dvě stopařky. Když se zbaví těl, myslí si, že má vyhráno. Později se však dostaví strach z možného dopadení. Rozhodne se prchnout do zahraničí a jako rukojmího si vezme syna své bytné. Na film Smrt stopařek z roku 1979 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Marek Perepeczko, herec jedné role

Slaboch a hypochondr. Těmito slovy se kdysi Marek Perepeczko popsal, když vzpomínal na školní léta. Vše se změnilo díky jeho otci, který praštil pěstí do stolu a řekl dost. Už dál nehodlal tolerovat skutečnost, že je jeho syn otloukánkem silnějších vrstevníků. Přihlásil ho do veslařského klubu, kde měl zmužnět. A skutečně ano. Sport ho doslova chytil za srdce. K veslařství se přidal běh, kulturistika i košíková. Skvěle našlápnutou kariéru ale přerušilo přijetí na hereckou školu, čehož později litoval.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený 2AngryMen (@2angrymen.tv)

Ač herectví miloval, trpěl velikou trémou, jež mu přinášela nejednu těžkou migrénu. Také záhy zjistil, že je mu jeho vypracovaná tělesná konstituce spíše na obtíž, neboť o hrdiny nebyl v té době v Polsku moc velký zájem. První pořádná práce přišla až s rolí Jánošíka. Pro tento seriál byl Marek jako stvořený. Ale i to mělo svá negativa. Zaškatulkovalo ho to po celý zbytek života a opět měl nouzi o nové nabídky.

Cesta do Austrálie

Se svou budoucí manželkou Agnieszkou Fitkau se Perepeczko seznámil již během studií na herecké škole. Byla to láska na první pohled. Přestože se občas pohádali, stále byli považováni svým okolím za velmi stabilní, a hlavně skvěle se doplňující pár. Když se pak Fitkau rozhodla v osmdesátých letech emigrovat do Austrálie, Marek ji, ač velmi nerad, následoval. Vydržel tam s ní ale jenom čtyři roky. Jazyková bariéra mu bránila v tom, aby se někde natrvalo uchytil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Agnieszka Perepeczko (@agnieszkaperepeczko)

Po návratu do Polska žertoval, že umře hlady. Pozici ředitele divadla v Čenstochové tak považoval za dar z nebes. Do toho přišla ještě role v komediálním seriálu z policejního prostředí s názvem 13. posterunek. „Kritici nepochopili, že jde o sitcom. Stěžovali si, že v tom není ani náznak Dostojevského,” rozčiloval se herec. Negativní ohlasy měly ale bohužel dopad i na jeho post ředitele. Po neúnosném tlaku ze strany spolupracovníků musel rezignovat.

Předpověděl si vlastní smrt

Perepeczko se po tomto fiasku stáhl do ústraní. Přestal cvičit a začal se přejídat. Objevily se také zvěsti o tom, že propadl alkoholu, to ale jeho rodina rázně odmítla. Když se jeho žena vrátila z Austrálie, měl již čtyřicet kilo nadváhu. Chtěla mu pomoci, ale jeho ego to nepřipustilo.

Deset dní před svou smrtí herec vtipkoval, že ho ta jeho záliba v jídle zabije. A měl pravdu. Ještě den předtím volal své ženě, že se ozve druhý den, protože je velmi unavený. Svůj slib již však nedodržel. Zemřel 17. listopadu 2005 na infarkt.

Zdroje informací:

Kultura.onet.pl: Marek Perepeczko

Pomponik.pl: Marek Perepeczko

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články