Skutečný život Kryštůfka Robina: Slavný pohádkář svého syna odstrkoval, neměl rád děti

Skutečný život Kryštůfka Robina: Slavný pohádkář svého syna odstrkoval, neměl rád děti
Zdroj: Profimedia
Sbohem Kryštůfku Robine: Když se na konci první světové války vrátí Milne starší domů, dostane nápad......díky synovým hračkám napíše dětskou knihu o Medvídkovi Pú.Rychle nabytá sláva však ublíží celé rodině.Natáčelo se v Anglii a u kalifornského jezera Big Bear.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kdo by neznal pohádku o Medvídkovi Pú a jeho přátelích, mezi které patří i malý kluk Kryštůfek Robin. Předlohou se mu stal Christopher, skutečný syn spisovatele Alana Alexandera Milnea. Chlapec to v životě neměl vůbec lehké. Přesvědčit se o tom můžeme i dnes ve filmu Sbohem Kryštůfku Robine.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 08. 2021 11:00

Děj filmu Sbohem Kryštůfku Robine: Dojemný snímek o vztahu známého autora dětských knih A. A. Milnea a jeho syna Christophera, který se musí vypořádat s tím, že o něj otec nejeví moc velký zájem. Rychle nabytá sláva Milnea staršího totiž nejvíce zasáhne právě jeho rodinu. Na drama Sbohem Kryštůfku Robine z roku 2017 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Autor Medvídka Pú neměl rád děti

Přestože mohl za inspiraci k napsaní příběhu o Medvídkovi Pú poděkovat Alan Milne synovi a jeho hračkám, sám malé děti v lásce moc neměl.Choval jsem k nim stejné city jako ke kotěti anebo štěněti,” nechal se jednou slyšet. A tak se na celé hodiny zavíral do své pracovny a vymýšlel dobrodružství imaginárnímu synovi, zatímco ten skutečný strádal.

Jak ale mohl Milne psát o synovi, když s ním prakticky vůbec nemluvil? Vše podstatné se dozvídal od jeho matky a chůvy.Byla to hlavně má matka, která otci poskytla obrovské množství materiálu na knihu. Jako jediná se mnou mluvila o věcech, jež mne zrovna zajímaly,” prozradil Christopher. Otec se s ním nebavil ani po večerech, když už nepsal. Raději se odklidil do místního pánského klubu Garrick.

Zrádná popularita Kryštúfka Robina

Po vydání knihy se z Christophera stala celebrita. Stal se tváří mezinárodní kampaně. Pózoval s otcem a medvídkem na fotografiích, zpíval písně z knihy, a dokonce namluvil Kryštůfka na zvukovém záznamu. Jenomže vše má svá úskalí. Než začal Christopher chodit do internátní školy, bavilo ho to. Pak se ale stal terčem šikany.

Spolužáci na něj pořvávali, kde má medvídka a v mnoha případech jej i fyzicky napadali. Vydržel to do třinácti let, kdy se přihlásil na hodiny boxu. Konečně se mohl začít bránit. Nehodlal se již nadále nechat zastrašovat od vrstevníků, kteří mu vyčítali hubenou postavu, dívčí rysy a v neposlední řadě i slávu a úspěch.

Syn slavného spisovatele

Okolí očekávalo od Christophera mnohé. Byl synem slavného spisovatele, každý počítal s tím, že se vydá v jeho šlépějích. Jenomže on netoužil po profitu z otcovy práce. Chtěl dokázat něco sám, bohužel se mu to ale nedařilo. Po škole zůstal prakticky bez peněz. Jedinou útěchou mu byla jeho veliká láska, a zároveň sestřenice Lesley de Selincourt. Rodiče byli ale proti jejich vztahu. Milne starší totiž neměl se svým bratrem moc dobré vztahy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený History in Color (@historycolored)

Christopher je však neposlechl a ještě přilil do ohně veřejným prohlášením, že pracuje na biografii, která odhalí skutečnou otcovu povahu. Jeho matku to naštvalo natolik, že nechala strhnout synovu sochu, kterou následně zakopala do hluboké díry v zemi. Neudobřili se ani na její smrtelné posteli. Kdysi krásný vztah byl nadobro zničen.

Po svatbě se Christopher s Lesley usadil v Devonu, kde provozovali malé knihkupectví. Narodila se jim dcera, kterou bohužel postihla dětská mozková obrna. Těsně před svou smrtí prohlásil: „Věřte, nebo ne, ale konečně se můžu dívat na knihy o Medvídkovi Pú s klidem v duši. Nyní je mám opravdu rád.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Christopher Milne, A. A. Milne

Allthatsinteresting.com: The heartbreaking True Story Of The Real Boy Behind Christopher Robin

Prima MAX: Sbohem Kryštůfku Robine

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články