Survivor Česko & Slovensko: Táhne se to jak bramborová kaše ve školní jídelně, říkají diváci

Survivor Česko & Slovensko: Táhne se to jak bramborová kaše ve školní jídelně, říkají diváci
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Survivor Česko & Slovensko 2022: Moderátorskou dvojici tvoří ostřílený sportovní komentátor Ondřej Novotný......a moderátor pořadu Farma Xtra Martin Šmahel.Mezi soutěžícími reality show Survivor Česko & Slovensko se objevil nejznámější slovenský youtuber Daniel Štrauch.Do Survivora 2022 dorazil také zápasník MMA Gábor Boráros...+ 8 fotek+ 9 fotek

Survivor Česko & Slovensko je nová mezinárodní reality show, která vyslala do Dominikánské republiky mix známých tváří jako Iva Pazderková, Nikola Čechová nebo Tomáš Zástěra. A k tomu přidala hrstku běžných lidí. Jak si Survivor vedl u diváků?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 19. 01. 2022 12:00

Survivor Česko & Slovensko: Do tropického ráje v Dominikánské republice se vydala nesourodá skupina lidí, která si má sáhnout na dno svých fyzických a psychických sil. Že to není jednoduché, se ukázalo již v první epizodě, kdy odstoupil zpěvák Vojta Drahokoupil. Reality show Survivor Česko & Slovensko vysílá TV Nova každé úterý a pátek ve 20:20.

Lze přežít Survivor Česko & Slovensko?

První epizoda reality show Survivor Česko & Slovensko přilákala k televizním obrazovkám přes 650 000 diváků. Jaké jsou jejich reakce? „Nemá to žádný "drajf". Táhne se to jak bramborová kaše ve školní jídelně na vesnici. Všechno se veeeeelice dlouho vysvětluje a samozřejmě musíme znát názor všech, aby nám každý k tomu něco řekl. Naprosto zbytečné," píše PodPantlofak na filmovém webu ČSFD.cz.

LasT_Olt dává palec dolů a říká, že kdyby to měl popsat po lopatě, originál a československý Survivor jsou asi jako Napoleon u Slavkova a Napoleon u Lipska. Vadí mu slow motion záběry, medailonky, které připomínají SuperStar a neustálé tleskání úplně všemu.

A není sám, na natahování, ať už s pomocí zpomalovaných záběrů, opakování scén, nebo dlouhého a tichého čekání, až se někdo na kmenové radě rozhodne, si stěžuje spousta diváků.

Nudný Survivor Česko & Slovensko

Celkově se moderátor moc nepředvedl a při moderování Oktagonu do toho dává mnohem více energie," píše Tereza_T, která na druhé straně vidí pozitiva v soutěžích. „Líbí ozvláštnění tím, že výherce individuální imunity může vybrat osobu, která se pak utká v duelu s vyřazenou osobou, bohužel ten duel byl tragicky nudnej, nevím, proč soutěže přerušujou a tím ruší celej efekt napětí."

Není sama. Víc diváků poukazovalo na to, že reality show je kvůli častému a chaotickému střihu nepřehledná. A to je na škodu, neboť Survivor má i u nás spoustu fanoušků, kteří se těšili na jeho domácí verzi. „Zde se hodí jediné přirovnání. Češi a Slováci si od úspěšného zahraničí vezmou recept a stejně jako u boloňských špaget, vídeňského řízku nebo italského rizota, si to udělají tak nějak po svém. Už několikátý pokus o český Survivor dopadl stejně jako ty minulé, na míle vzdálené od právem úspěšné americké verze," shrnuje riza-do. Pokud se podíváme do minulosti, tento typ soutěže má přes 20 let, u nás jej v roce 2006 vysílala Prima jako Trosečníka a v letech 2017-18 připravila Nova variaci s názvem Robinsonův ostrov. I přes tolik zkušeností se Survivor Česko & Slovensko moc nepovedl.

Odstoupení soutěžícího a snaha o ždímání emocí, to na mě v první půlce prvního dílu vůbec nefungovalo. Chápu, že ten člověk má problém a já mu přeji, aby se z něj dostal, chápu snad i spolusoutěžící, že nějakou tu slzu uronili, ale na mě takhle ne," uzavírá lookin328.

Zdroje informací:

TV Nova: Survivor Česko & Slovensko

ČSFD.cz: Survivor Česko & Slovensko

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články