Mrazivé tajemství bondovského padoucha Blofelda: Telly Savalas před smrtí přiznal nadpřirozené zážitky

V tajné službě Jejího Veličenstva
Zdroj: se souhlasem Prima Max
James Bond musí překazit Blofeldův plán na rozšíření smrtícího viru do celého světa.Herečka Diana Rigg neuměla ve skutečnosti bruslit, takže při scéně na kluzišti ji zastupovala dublérka.Film se natáčel ve Velké Británii, Portugalsku a Švýcarsku. Celosvětová premiéra proběhla v Japonsku 13. 12. 1969.Tato bondovka se jako jediná odehrává pouze v Evropě.+ 4 fotky+ 5 fotek

Telly Savalas. Muž, který se ve svém životě rozhodně nenudil. Kromě bouřlivých rozvodů a problémů s dluhy se několik měsíců před smrtí přiznal, že má panickou hrůzu z duchů. Nadpřirozené entity ho totiž měly pronásledovat po celý jeho život...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 03. 2021 16:00

Ernst Blofeld chystá ve svém ústavu v Alpách ďábelský plán, který může ohrozit celý svět. Vyvinul totiž smrtící virus, který mezi lidi rozšíří mladé dívky, jež shromáždil ve své laboratoři. Do Švýcarska se proto vydává agent 007, aby zase jednou riskoval svůj život pro záchranu lidstva. Na bondovku V tajné službě Jejího Veličenstva z roku 1969 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Třináctá komnata Tellyho Savalase

Každý z nás má svou třináctou komnatu. Telly Savalas se ji rozhodl odhalit v roce 1993, několik měsíců před svou smrtí. „V mém životě se událo několik věcí, které mne opravdu vyděsily,” svěřil se herec v pořadu The Extraordinary. „A dodnes jim nejsem schopen porozumět.” Poprvé prý začal slýchat podivné hlasy po autonehodě, která se mu přihodila cestou na vojnu. Podruhé po zranění v boji.

Se skutečným duchem se měl ale setkat až o něco později. Koncem padesátých let se jedné noci vracel autem z rande, když mu došel benzín. Zamířil do nedaleké restaurace White Castle, aby se zeptal, kde by našel nejbližší čerpací stanici. Jeden ze zaměstnanců Savalasovi poradil, aby to vzal rovně přes les až k dálnici, kde je nonstop otevřená benzínka. A tehdy se začaly dít opravdu zvláštní věci...

Muž v bílém

Když Savalas zamířil k lesu, ozval se mu zničehonic za zády hlas nabízející svezení. Otočil se a spatřil neznámého muže v bílém obleku za volantem cadillacu. Nepřipadalo mu to divné, a tak souhlasil. Po příjezdu k benzínce ale Telly zjistil, že u sebe nemá peníze. Muž v bílém obleku mu ochotně půjčil dolar. Herec od něj peníze přijal, ale trval na tom, že mu musí pak dát jméno a adresu, aby věděl, kam má peníze vrátit.

Jakmile jsme se vrátili k mému autu, řekl ten muž náhle jméno jednoho hráče Boston Red Sox. Překvapilo mne to, protože jsme se o sportu vůbec nebavili. Ale způsob, jakým to jméno vyslovil, byl opravdu znepokojivý. Běhal mi z toho mráz po zádech,” uvedl Savalas.

Baseballová záhada

Následující den se z novin dozvěděl o smrti baseballového hráče, jehož jméno se shodovalo s tím, které mu řekl muž v bílém. V tu ránu si vzpomněl, že v kapse kalhot má papír s jménem a telefonním číslem. Zavolal tam a po chvíli se ozvala žena, která mu vynadala za to, že se ptá po jejím muži, který je již dva roky mrtvý.

„Nakonec jsme se ale sešli a vše jsem jí dopodrobna popsal. V tom bílém obleku měl být její manžel pohřbený. Porovnali jsme také jeho podpis. Vše sedělo, jen na mém papírku se podepsal jako Jimmy, oficiálně byl James. A neshodovala se ještě jedna věc. Žena trvala na tom, že měl hluboký hlas, ke mně však promlouval vysokým, jakoby až pištivým hlasem. O něco později jsem se ještě dozvěděl, že spáchal sebevraždu...”

Atentát na Kennedyho

Jimmy se Tellymu zjevil ještě jednou, a to 22. listopadu 1963. „Už jsi slyšel, co se stalo v Dallasu?” zeptal se ho tajemně. Savalas zrovna hrál golf, a tak na sobě nedal znát, že zrovna viděl ducha.

Až doma pak zjistil, že se mu přízrak zjevil přesně v době, kdy prezidenta Johna F. Kennedyho zasáhly v Dallasu smrtící střely atentátníka.

Zdroje informací:

Prima Max: V tajné službě Jejího Veličenstva

Bizarrejournal.com: The Paranormal Experience of Telly Savalas

YouTube: Telly Savalas, Ghost Story

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články