Ze zákulisí thrilleru Vesnice: Sigourney Weaver trpěla nočními můrami

Ze zákulisí thrilleru Vesnice: Sigourney Weaver trpěla nočními můrami
Zdroj: TV Nova
Vesnice je americký hororový film, natočený roku 2004 režisérem M. Night Shyamalanem. Odehrává se ve vesnici na mýtině uprostřed hlubokého lesa, ve kterém žijí zvláštní bytosti.Vše začíná ve vesnici obklopené neprostupným lesem, do něhož je vstup již léta zakázán kvůli tvorům, žijícím v lesích, s nimiž vesničané uzavřeli před lety smlouvu o příměří. Vesničané nevstupují do jejich lesů a tvorové z lesa zas do vesnice. Kvůli tomu je však ves oddělena od města, jenž se nachází daleko za lesem. Lidé zde umírají, protože se sem nemohou dostat léky. Hodně mladých vesničanů žádá vedení vesnice o vstup do lesů.Každá žádost je však zamítnuta. Takhle to probíhá až do okamžiku, než chlapec Lucius Hunt vkročí kousek za zakázanou hranici lesa, kde jej tzv. "ti, o nichž se nemluví" zahlédnou a rozzlobí se.+ 3 fotky+ 4 fotky

Americký horor z roku 2004 režiséra M. Night Shyamalanema se odehrává uprostřed temného hlubokého lesa, kde žijí podivné bytosti se zvláštními zálibami. Čím bylo natáčení tohoto hororu inspirováno a jak vznikala tajemná vesnice?

Petra Járková
Petra Járková 24. 04. 2020 14:30

Ve vesnici žijí hluboce věřící lidí žijící skromným životem bez výdobytků moderní doby. Jejich život však není idylický, bojí se nestvůr, které žijí v okolních lesích. Vesničané z nich mají strach a přinášejí jim dary, aby se nedostaly do vesnice.

Budování filmové vesnice

Filmová vesnice byla postavena kvůli natáčení a čítala asi dvacet budov. Kromě exteriérů se zda natáčely i interiéry, což nebylo vůbec snadné. Místa bylo málo a členů štábu hodně. Kulisy se stavěly jedenáct týdnů a pracovalo na nich přes 300 lidí.

Oblečení obyvatel

Všechno oblečení obyvatel podivné vesnice má přírodní barvy, jen postava Ivy má oblečení sytě modré, aby byla jasně vidět její jedinečnost.

Bláznivé počasí

Během natáčení si počasí dělalo, co chtělo. Jednoho dne začalo silně sněžit a ochladilo se o čtrnáct stupňů, tak se dokonce uvažovalo o tom, že se natáčení přeruší. Naštěstí se však během noci zase oteplilo, začalo pršet a sníh roztál. Ve finále to ještě produkci velmi pomohlo, protože měli začít kopat díru a díky bahnu to šlo snáze a navíc mnohem lépe vypadala.

Vycházková hůl

Pro Ivy v podání Bryce Dallas Howard nechal Joaquin Phoenix vyrobit stylovou vycházkovou hůl odpovídající 19. století a nechal na ni vyrýt jméno Ivy.

Příznačné datum

Další zajímavostí je, že když se zaměříte na datum v novinách, které si čte režisér ke konci filmu, je stejné jako datum premiéry thrilleru Vesnice. Jde o datum 30. července.

Děsivý scénář

Herečka Sigourney Weaver byla prý po přečtení scénáře tak zděšená, že trpěla dva týdny nočními můrami.

Skautský tábor

Herci museli před natáčení strávit tři týdny ve skautském táboře, kde se učili životu v 19. století. Nosili historické kostýmy, pracovali na farmě a učili se soužít v komunitě, aby viděli, co to obnáší.

Inspirace

M. Night Shyamalan čerpal při psaní scénáře inspiraci například z filmu King Kong. Tam se také vyskytla komunita ohrožovaná příšerami.

NA SNÍMKY Z FILMU VESNICE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA THRILLER VESNICE SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 21:45 NA NOVA CINEMA.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články