10 nejlepších reakcí na novinku Boží mlýny: Herecký um Vincenta Navrátila prý spočívá ve výrazu ublížené čivavy

10 nejlepších reakcí na novinku Boží mlýny: Herecký um Vincenta Navrátila prý spočívá ve výrazu ublížené čivavy
Zdroj: se souhlasem České televize
Boží mlýny: Komediálně laděná kriminálka o trojici hrdinů, kteří se rozhodnou zasáhnout tam, kde je ruka spravedlnosti krátká. Na zkorumpované zločince má spadeno kapitán Karel Fait......novinářka Markéta Stránská...
...a student kriminalistiky Alex Braun.
Boží mlýny vycházejí ze skutečných kauz, kterým se věnoval novinář Janek Kroupa. 
+ 2 fotky+ 3 fotky

Novinku Boží mlýny, která odstartovala v neděli na ČT, sledovalo 1,7 milionu diváků. Jaké byly reakce na první epizodu komediální kriminálky, která se inspirovala slavným Columbem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 04. 2021 15:10

Spravedlnost je někdy zatížená korupcí natolik, že viník zůstane nepotrestán. V tom okamžiku přichází na scénu trio mstitelů, kteří popostrčí pomyslná kolečka božích mlýnů kupředu. Pokud nelze pachatele usvědčit klasickým způsobem, co jim nastražit past? Nachytat je na nějaké z jejich slabin… Na komediálně laděný krimi seriál Boží mlýny se můžete podívat každou neděli ve 20:10 na ČT1.

Božím mlýnům nejde rozumět

Diváci seriálu Boží mlýny si na webu CSFD.cz nejčastěji stěžovali na nekvalitní zvuk a artikulaci herců. „Zvukaře bych už k tomu příště nepouštěl a většina účinkujících by potřebovala kurz rétoriky. Zejména těm mladým nejde vůbec rozumět," napsal uživatel futislav. „Já furt točil volume doprava a furt jsem prdlajs rozuměl," přidal se gachik. „Mistr zvuku buď není mistr, nebo byl zrovna vožralej. Když vtom najednou reklama a zvuk mi vysklil okna."

Lisak_Pedro si také nebral servítky: „Panu Jiřímu Klenkovi, který mixoval zvuk, by měl za tohle někdo uřezat uši a nalít do nich horký vosk." Bylo ozvučení seriálu opravdu tak špatné? Asi ano, uživatel s nickem mil@n zase napsal: „Ten zvuk...to byla zase hrůza."

Vincent Navrátil jako ublížená čivava

Jak už to tak bývá, někdo z herců to vždy u diváků pěkně schytá. V Božích mlýnech si vzali na paškál Vincenta Navrátila. „Jeho herectví spočívá ve výrazu ublížené čivavy a artikulovat asi taky zapomněl," uvedl Beat83, který zároveň celý seriál označil za odpad. „Mirek Dušín úvodního dílu, Vincent Navrátil, byl tak spravedlivý, že bude nejspíš aspirovat na komsomolce roku," zkritizoval hercovu seriálovou postavu Karp.

„Kromě Martina Myšičky mě obsazení moc nebavilo. Nesedl mi ani Jiří Lábus," uvedla na adresu zkušenějších herců IvcaSammet. „Téměř všechno bylo na epizodě špatně - extrémně otravná novinářka, nereálný děj, špatný zvuk a řada dalších věcí. Jen hlavní postava byla sympatická a zahraná dobře," dodal smířlivě Doomcourier.

Je na vině Hřebejk?

„To měl být komediální seriál? To je zajímavé, že jsem se ani jednou nezasmála," napsala Muttinka. „Za tohle snad ani Hřebejk nemůže a chudák Myšička se v tom vymáchal nevinně jakbysmet. Ústřední zlo zde nese jméno Janek Kroupa, aneb bojovník za celosvětový mír. Oni jsou ti judisti cáklý tak ňák většinově," ohodnotil Boží mlýny uživatel Aniki.

Že má Hřebejkova kariéra další neprobádané dno jsem tušil, ale říct jsem si nedal, a jako divák tak zase klesnul. A bylo to naposledy," uzavřel niethustra.

Zdroje informací:

CSFD.cz: Boží mlýny

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články