Ultimátum s Ester Geislerovou: Hraju mršku, která zároveň touží po lásce, říká herečka

Ultimátum s Ester Geislerovou: Hraju mršku, která zároveň touží po lásce, říká herečka
Zdroj: se souhlasem České televize
Ultimátum: Policejní vyjednávač Dan Andrik (Ján Koleník) se jednoho dne octne ve složité situaci.Únosce Korňan (Milan Bahul) obsadí oddělení kardiochirurgie, kde leží ministr obrany. Ale to není všechno.V nemocnici se octne také Danova těhotná přítelkyně Lenka Naušová (Ester Geislerová).Lenčinu maminku si zahrála Alena Mihulová.+ 6 fotek+ 7 fotek

Slovenský seriál Ultimátum s Ester Geislerovou a Jánem Koleníkem je především o únosu a politických intrikách, ale dojde i na běžné lidské osudy. Třeba Geislerová hraje ženu v 9. měsíci těhotenství, která je trochu mrcha, ale rovněž hledá lásku.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 02. 04. 2022 12:00

Ultimátum: Když Korňan (Milan Bahul) zajme rukojmí na oddělení kardiochirurgie, situace se zkomplikuje hned z několika důvodů. V nemocnici není jen Lenka Naušová (Ester Geislerová), těhotná přítelkyně policejního vyjednavače Dana Andrika (Ján Koleník), ale také ministr obrany. Rychle se ukáže, že do případu jsou zapletené i nejvyšší patra politiky a zoufalý Korňan se poněkud neortodoxně snaží očistit jméno svého mrtvého syna. Seriál Ultimátum vysílá Česká televize každou neděli ve 20:10.

Ester Geislerová v seriálu Ultimátum

I když je Ultimátum hlavně slovenský seriál, před kamerami se objevily i dvě české herečky - Ester Geislerová a Alena Mihulová. Ta první si zahrála těhotnou přítelkyni hlavního hrdiny a ta druhá její maminku. „Ona vlastně nehraje, ale žije svou postavou, čímž vás úplně strhne," říká o své filmové mamince Geislerová v materiálech pro novináře.

Svou postavu zase charakterizuje jako běžnou ženskou, která chce mít své jisté zázemí, ale taky si nese nějaký balíček traumat do vztahu. K tomu se ale nabalují akční scény a o poznání dramatičtější situace, než běžně prožívají těhotné ženy. „Postava Lenky je celkem často v šoku nebo v nějakém velkém napětí, který bylo těžké ztvárnit tak, aby působil autenticky. Představuji si ji jako takovou manipulativní mršku, pravděpodobně manažerku v nějaké firmě, která ale zároveň samozřejmě touží po lásce," vysvětluje dvojnásobná maminka Geislerová, která si před kamerou střihla také porod.

Pokud jde o natáčení na Slovensku, prý se tam cítila jako doma. „Člověk, ač je mu to u jiných trapné, se mezi Slováky neubrání pokusům o to, mluvit jako oni, a komolit tak slovenštinu, která nám všem sice připadá zdánlivě stejná, ale je to samozřejmě jiný jazyk. Jednou jsem šla na kurzy slovenštiny a musela jsem to vzdát po první lekci, je to velmi krásný jazyk, ale na přesnou výslovnost dost těžký," dodává Geislerová.

Napínavý slovenský seriál Ultimátum

Osmidílný příběh Ultimátum vznikl ve spolupráci České televize a televize Joj a natáčel se na Slovensku se slovenskými herci jako Ján Koleník, Diana Mórová, Milan Bahul nebo Marko Igonda. Do vysílání jde jeho nadabovaná verze.

Máme před sebou extrémně napínavý až strhující příběh, ve kterém se objevují momenty, kdy by se dal zvuk krájet! A právě proto jsme se rozhodli, že slovenštinu nadabujeme do češtiny. Chceme, aby měl divák maximální komfort při prožitku napětí, emocí a celkově dramatičnosti všech scén, kterými je seriál doslova dlážděn, a nemusel se soustředit na to, aby primárně rozuměl tomu, co kdo říká," vysvětluje Jiřina Budíková, kreativní producentka České televize. Původní, tedy slovenská verze ale bude dostupná na iVysílání.

Zdroje informací:

ČSFD.cz: Ultimátum

Česká televize: Ultimátum

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články