Bio fazolové brownies: Zdravější, a přitom stále chutný dezert

Bio fazolové brownies: Zdravější, a přitom stále chutný dezert
Zdroj: Albert

Čokoládové brownies patří k tradičním dezertům americké kuchyně a rychle zdomácněly i u nás. Co když ale mouku nahradíte fazolemi a přidáte navrch javorový sirup? Vyzkoušejte, uvidíte!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 22. 01. 2022 09:00

Příprava této verze dezertu vám sice zabere přes hodinu, ale není nijak obtížná. Odměnou vám bude plná chuť čokolády a pocit, že mlsáte zdravěji. A to nejen díky zdravějším ingrediencím, ale i jejich bio kvalitě.

Bio fazolové brownies

Na 9 porcí budete potřebovat: 400 g červených fazolí NP Bio, 3 vejce NP Bio, 50 ml javorového sirupu NP Bio, 100 g hořké čokolády Albert Excellent (70 %), 50 ml slunečnicového oleje, 50 g holandského kakaa, ½ lžičky jedlé sody

Příprava: Fazole zalijte dostatečným množstvím studené vody a nechte alespoň 12 hodin namáčet při pokojové teplotě. Pak fazole sceďte, zalijte čerstvou vodou, přiveďte k varu a 90 minut vařte. Poté je slijte a nechte vychladnout.

Fazole rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vejce spolu se sirupem vyšlehejte ručním šlehačem do světlé pěny. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné misky a s olejem dejte rozehřát nad vodní lázeň. Do jiné misky prosejte kakao spolu se sodou.

K vejcím opatrně vmíchejte čokoládovou směs, rozmixované fazole a nakonec kakaovou směs. Vše promíchejte na lepivé těsto a vlijte do pekáčku 22 × 22 cm vyloženého pečicím papírem.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout na mřížce. Před nakrájením vložte na 30 minut do chladničky.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články