Bio těstoviny lvího krále se sýrovou omáčkou: Bezva oběd pro malé strávníky

Bio těstoviny lvího krále se sýrovou omáčkou: Bezva oběd pro malé strávníky
Zdroj: Albert

Těstoviny milují snad všechny děti. A když jim je ještě působivě naservírujete, nemusíte se strachovat, že by zbylo. Bio těstoviny lvího krále se sýrovou omáčkou zkrátka uchvátí každého malého strávníka.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 08. 10. 2022 11:30

Jejich příprava vám nezabere víc než tři čtvrtě hodiny a je velmi snadná. Nejvíc práce dá pokrm působivě naaranžovat. Na druhé straně při poctivém servisu je úspěch jídla zaručen!

Bio těstoviny lvího krále se sýrovou omáčkou

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g čerstvých bio fusilli z červené čočky, 2 lžíce olivového oleje NP Bio, 60 g másla NP Bio, 30 g hladké mouky NP Bio, 500 ml čerstvého plnotučného mléka NP Bio, 1 mozzarellu NP Bio, 100 g bio goudy, sůl, pepř, 50 g cherry rajčat NP Bio, 50 g cukety NP Bio, 20 dýňových semínek NP Bio, 1 snítku čerstvé petrželky, 8 snítek čerstvé pažitky

Příprava: Uvařte 500 g fusilli v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu do změknutí. Těstoviny sceďte a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte.

V rendlíku rozpusťte 60 g másla. Na něm lehce zarestujte 30 g hladké mouky na světlou jíšku a zalijte 500 ml mléka. Přiveďte pomalu k varu. Stáhněte stupeň vaření a vsypte nastrouhanou mozzarellu a 100 g goudy. Za stálého míchání na nízkém stupni ohřevu nechte sýry rozpustit na hladkou omáčku. Dosolte a opepřete dle chuti. Z omyté cukety vykrájejte lví ouška, oči, motýlka a klobouček. Cherry rajčátka omyjte a překrojte napůl.

Na hluboký talíř rozdělte těstoviny a vytvořte z nich kolem dokola hřívu. Doprostřed nalijte naběračkou sýrovou omáčku. Přidejte rozkrojená kolečka cukety jako ouška a oči. Na oči dejte dýňová semínka. Obě půlky cherry rajčátek položte doprostřed jako základ čumáčku a doplňte je petrželkou. Nahoru dejte dýňová semínka jako čenich.

Nakonec lvíčkovi přidejte fousky z čerstvé pažitky. Hurá, všichni králové zvířat mohou ke stolu!

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články