Bio vykutálení ptáčci v bramborovém hnízdě: Velký oběd pro malé milovníky přírody

Bio vykutálení ptáčci v bramborovém hnízdě: Velký oběd pro malé milovníky přírody
Zdroj: Albert

Odmítají vám děti jíst maso? Máme pro vás tip, jak se postarat o to, aby změnily názor. Bio vykutálení ptáčci v bramborovém hnízdě totiž přímo vybízejí k tomu, aby je malý strávník zhltl.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 10. 09. 2022 11:30

Příprava bio vykutálených ptáčků v bramborovém hnízdě vám zabere hodinu času, ale je velmi snadná. Nespornou výhodou je fakt, že velmi potěší děti, které mají rády přírodu. Tak s chutí do toho!

Bio vykutálení ptáčci v bramborovém hnízdě

Na 4 porce budete potřebovat: 600 g kuřecích prsních řízků NP Bio, 1 cibuli NP Bio, 1 mrkev NP Bio, 1 cuketu NP Bio, sůl, pepř, 1 hrst čerstvé petrželky, 1 vejce NP Bio, 80 g hladké mouky NP Bio, 500 g brambor NP Bio, 60 g másla NP Bio, 150 ml čerstvého plnotučného mléka NP Bio, 1 stroužek česneku NP Bio, 250 g zakysané smetany NP Bio, 4 snítky čerstvé pažitky, 1 lžička černého sezamu

Příprava: Do sekáčku dejte 600 g kuřecích prsou a rozemelte je. Cibuli a mrkev oloupejte a spolu s cuketou omyjte. Kousek mrkve a cukety si schovejte na dekoraci. Cibuli nakrájejte najemno. Mrkev a cuketu nastrouhejte najemno do mísy a smíchejte s masem. Osolte a opepřete. Přidejte nasekanou petrželku, vejce a 80 g mouky. Promíchejte na lepivou hmotu. Z té vytvarujte kuličky o průměru 3 cm. Masové kuličky přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Pečte je v troubě na 180 °C po dobu 25 minut.

Oloupejte 500 g brambor, nakrájejte je a uvařte v osolené vodě doměkka. Brambory sceďte a rozmačkejte se 60 g másla a 150 ml mléka do hladké kaše. Dle chuti dosolte.

Stroužek česneku oloupejte a prolisujte do 250 g zakysané smetany. Pažitku nasekejte najemno a polovinu promíchejte s dresinkem.

Na talířích vytvořte hnízdo z bramborové kaše. Dovnitř naskládejte masové kuličky. Ze zbytku cukety a mrkve vykrojte očka a zobáčky a přilepte je na masové kuličky. Očka dozdobte černým sezamem. Do mističky přendejte dresink ze zakysanky a svolejte ptáčata k obědu.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články