Keto mini pizza: Chutný oběd, se kterým se nemusíte bát o svoji figuru

Keto mini pizza: Chutný oběd, se kterým se nemusíte bát o svoji figuru
Zdroj: Albert

Že je pizza nezdravá záležitost, které je lepší se vyhnout? Ale kdepak! Pokud do ní dáte ty správné ingredience, nejenže si pochutnáte, ale navíc nemusíte mít obavu, že přiberete.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 29. 01. 2022 09:00

Příprava keto mini pizzy je velmi snadná a zabere vám půl hodiny. Hodí se skvěle nejen na oběd, ale třeba také k večeři. Dobrou chuť!

Keto mini pizza

Na 4 porce budete potřebovat: 680 g mozzarelly, 80 g žervé NP Healthy life, 200 g mandlí NP Bio, 2 vejce NP Bio, 2 lžíce olivového oleje NP Bio, 200 g rajčatové passaty NP Bio, 1 lžička oregana, sůl, pepř, 1 hrst černých oliv, 1 hrst žampionů, 6 plátků šunky prosciutto crudo, 1 hrst čerstvé bazalky

Příprava: Do misky nastrouhejte 600 g mozzarelly a přidejte žervé. Směs dejte do mikrovlnné trouby a nastavte na nejvyšší stupeň na 30 sekund. Promíchejte metličkou, zahřejte na dalších 15 sekund a znovu promíchejte. Pokračujte ve stejném tempu, až se směs celá rozpustí dohladka.

Mandle rozmixujte na mouku. Do misky k roztavenému sýru vmíchejte vejce a mandlovou mouku. Naolejujte si ruce 1 lžící oleje a těsto rozdělte na čtvrtiny. V rukou z každé čtvrtiny vypracujte těsto na hladkou kouli. Těsto je hodně lepivé.

Plech vyložte pečicím papírem a vypracujte na něm z těsta pizzu o průměru 20 cm. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut dozlatova. Pizzu vyndejte na mřížku a nechte vychladnout. Takto předpečte i zbytek pizz. Předpečené pizzy propíchejte na několika místech vidličkou.

Passatu smíchejte s 1 lžící olivového oleje, oreganem, solí a pepřem. Omáčkou potřete pizzy a nechte vždy 1 cm od okraje nepotřený. Olivy nakrájejte na kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte. Pizzy posypte olivami, žampiony a zbytkem mozzarelly. Pečte v troubě dalších 8 minut. Před podáváním ozdobte natrhanými plátky šunky a čerstvou bazalkou.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články