Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem: Snadná a zdravá večeře

Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem: Snadná a zdravá večeře
Zdroj: Albert

Sezona rajčat a paprik je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak tyto suroviny zužitkovat, uchýlit se můžete například k přípravě středomořského salátu s olivami a balkánským sýrem.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 21. 08. 2021 09:00

Jde o velmi snadný recept, jehož příprava vám zabere cca čtvrt hodiny. A potěší nejen vaše tělo a chuťové pohárky, ale nakonec i zrak. Správně naservírovaný salát je totiž hotovou pastvou pro oči!

Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem

Na 4 porce budete potřebovat: 4 světlé papriky Bio farma Olešná, 500 g keříkových rajčat Bio, farma Olešná, 1 salátovou okurku Bio, farma Olešná, 250 g cherry rajčat Bio, farma Olešná, 1 červenou cibuli, 3 lžíce olivového oleje, 1 citron, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 1 lžičku oregana, 100 g černých oliv bez pecky, 200 g balkánského sýra, sůl, pepř

Příprava: Zeleninu omyjte a očistěte. Papriky a keříková rajčata nakrájejte na větší kousky a vsypte do mísy. Okurku nakrájejte na půlkolečka, cherry rajčata rozpulte a přisypte do mísy k zelenině. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a rozdrobená je vložte ke zbytku zeleniny.

V jiné misce smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, rozmarýn nasekaný nadrobno a oregano. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a promíchejte. Salát servírujte do hlubších talířů. Do každého talíře přidejte čtvrtinu oliv a nakrájený balkánský sýr. Nakonec vše osolte, opepřete dle vaší chuti a podávejte. Soli použijte s mírou, balkánský sýr je již sám o sobě dostatečně slaný.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články