Prázdninové plněné papriky: Neotřelá variace na známou klasiku

Prázdninové plněné papriky: Neotřelá variace na známou klasiku
Zdroj: Albert

Milujete plněné papriky a přemýšlíte, na jaký způsob je ještě připravit? Po klasických s rajskou omáčkou můžete vyzkoušet prázdninové plněné papriky.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 10. 07. 2021 09:00

Příprava je velmi snadná a za 45 minut budete mít hotový skvělý zdravý oběd. Tak s chutí do toho!

Prázdninové plněné papriky

Budete potřebovat: 150 g rýže, 400 g mixu mletého masa vepřového & hovězího, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžičku soli, 2 lžičky sladké červené papriky, 1 lžičku drceného kmínu, ½ lžičky pepře, 4 světlé papriky, 200 ml smetany (33 %), 20 ml olivového oleje

Příprava: Rýži uvařte podle návodu na obalu. V míse důkladně promíchejte mleté maso, vejce, uvařenou rýži, oloupaný, prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, kmín a pepř.

U paprik opatrně odřízněte vršky se stopkou a uschovejte je. Vyjměte jádřinec a naplňte je až po okraj masovou směsí. Uzavřete odříznutým koncem a připevněte párátkem.

Papriky rozložte do pekáče, podlijte vodou do výšky 1 cm a pečte 40 minut na 180 °C. Vyndejte z trouby, papriky vyjměte a šťávu v pekáči poprašte zbylou sladkou paprikou, přilijte smetanu a promíchejte. Vraťte papriky do pekáče, potřete je olejem a vložte zpět do trouby. Dopečte s funkcí gril 10 minut na 200 °C.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články