Cuketový slaný koláč se žampiony a sýrem: Chutná svačinka do horkého počasí

Cuketový slaný koláč se žampiony a sýrem: Chutná svačinka do horkého počasí
Zdroj: Albert

Máte v těchto teplotně nadprůměrných dnech chuť na něco lehkého k svačině? Vyzkoušejte cuketový slaný koláč z listového těsta.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 19. 06. 2021 09:00

Jeho příprava je velmi snadná a včetně pečení vám zabere přibližně půl hodiny. Navíc skvěle chutná. Tak směle do toho!

Cuketový slaný koláč se žampiony a sýrem

Budete potřebovat: 1 listové těsto, 100 g čerstvého smetanového sýra, 2 lžíce medu, 1⁄2 pórku, 1⁄2 cukety, 4 žampiony zahradní Albert, 1 citron, 1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř, 1 vejce, 2 snítky čerstvého kopru

Příprava: Rozprostřete listové těsto, vykrojte z něho co největší čtverec a zbytek schovejte na zdobení. V misce smíchejte sýr s medem a potřete listové těsto. Očistěný pórek nakrájejte na tenká kolečka, cuketu a žampiony na tenké plátky. Všechnu zeleninu vyskládejte do kruhů na listové těsto. Zakapejte citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete.

Kraje listového těsta složte kolem dokola směrem dovnitř tak, aby vám vznikl cca 2–3 cm široký okraj do kruhu. Rozmíchejte vejce a mašlovačkou jím potřete okraje. Ze zbytku listového těsta vykrájejte lístky a rozšlehanými vejci je nalepte na okraj koláče a potřete i ty.

Koláč vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články