Letní variace polévky minestrone: Klasika italské kuchyně trochu jinak

Letní variace polévky minestrone: Klasika italské kuchyně trochu jinak
Zdroj: Albert

Máte rádi polévku minestrone? Pak tuto italskou zeleninovou klasiku můžete vyzkoušet v trošku jiném kabátě. Věříme, že vám bude chutnat.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 31. 07. 2021 09:00

Letní variace polévky minestrone vás jistě mile překvapí. Hotovou ji budete mít za půl hodiny a výborně se hodí třeba k večeři.

Letní variace polévky minestrone

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g mletého vepřového masa, 100 g strouhanky, 50 g parmazánu, 1 lžičku sušené bazalky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 červenou cibuli, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 mrkve, 1 cuketu, ½ hrsti čerstvého tymiánu, 3 kostky kuřecího bujónu, 2 l vody, 2 bobkové listy, 100 g těstovin celozrnné mušličky špaldové NP Bio, 150 g baby špenátu, 1 citron, 1 hrst čerstvé petržele

Příprava: V misce smíchejte mleté maso, strouhanku, nastrouhaný parmazán, bazalku a 2 prolisované stroužky česneku. Směs osolte a opepřete. Vše pořádně prohněťte a vytvořte kuličky o průměru 2 ½ cm.

Masové kuličky postupně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji, a pak je přendejte na talíř. Zeleninu očistěte a omyjte. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, zbylý oloupaný česnek a řapík na plátky, oloupanou mrkev na kostičky a cuketu na půlkolečka. Připravenou zeleninu orestujte na pánvi, přidejte tymián a nechte ho rozvonět.

Kostky bujónu zalijte v hrnci asi dvěma litry vroucí vody a dobře promíchejte. Přidejte bobkový list, osolte a opepřete. Přidejte masové kuličky, povařte 5 minut, pak vsypte těstoviny a vařte dalších 7 minut.

Vytáhněte bobkové listy a vsypte do polévky omytý špenát. Vypněte plotnu a polévku dochuťte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.

Zdroj receptu: Albert

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články