Cuketová polévka: Skvělá sezónní pochoutka, která příjemně zasytí

Cuketová polévka: Skvělá sezónní pochoutka, která příjemně zasytí
Zdroj: Albert

Sezóna cuket je v plném proudu. Věříme proto, že vám přijde vhod recept na polévku z této značně univerzální plodiny.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 17. 07. 2021 09:00

Příprava cuketové polévky je mimořádně snadná a zabere vám cca 45 minut. Výsledek ale bezpochyby stojí zato.

Cuketová polévka

Budete potřebovat: 3 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 menší cukety, 2 středně velké brambory, pár snítek tymiánu, ½ lžičky mořské soli, 3 hrnky vody, čerstvě mletý pepř

Příprava: Na olivovém oleji osmahněte jemně krájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidejte jednu na kostičky nakrájenou cuketu a brambory, tymián, sůl a zalijte třemi hrnky vody. Vařte cca 15 až 20 minut, dokud brambory nezměknou.

Mezitím na troše olivového oleje osmahněte jeden stroužek česneku nakrájený na menší kostičky. Vyndejte ho, aby se nepřepálil, a na česnekovém oleji opečte tenké proužky, které nakrájíte z druhé cukety.

Uvařenou zeleninu v polévce rozmixujte dohladka. Podle chuti opepřete a na talířích ozdobte plátky opečené cukety.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články