Domácí pizza na grilu: Postup, jak ji zvládnout snadno, rychle a s dokonalou kůrkou

29. června 2019
OUTDOORCHEF
OUTDOORCHEF

Grilovací sezóna už pár týdnů běží na plné obrátky, je tedy nejvyšší čas zpestřit menu a namísto tradiční grilovací klasiky naservírovat třeba pravou pizzu jako od rodilého Itala. Je to velmi snadné.

Pokud se divíte, jak souvisí grilování s přípravou pizzy, tak dost úzce. Ideální je použití takzvaných pizza kamenů na gril. Díky nim pro vás nebude příprava křupavé italské speciality žádný problém.

Pizza kámen různých rozměrů promění gril na kamennou pec, takže zvládnete upéci nejen pizzu, ale i briošky, focaccias a mnoho dalšího.

Výhodou umělého kamene je jeho žáruvzdornost, na rozdíl od přírodního kamene nemá mikroskopické praskliny, a tak bez obtíží vydrží opakované změny teplot.

Díky své porézní struktuře absorbuje pizza kámen vlhkost z těsta a výsledkem je krásně křupavá kůrka nejen u pizzy. Pro snadné a bezpečné přenesení pizzy ze stolu na rozpálený pizza kámen se bude hodit pizza lopata z lehké nerezové oceli s měkkým úchopem a nezbytný kráječ na pizzu pro rychlé naporcování na talíře nedočkavých strávníků.

RECEPT NA DOKONALOU DOMÁCÍ PIZZU NA GRILU NAJDETE V NAŠÍ GALERII: