Domácí pizza na grilu: Postup, jak ji zvládnout snadno, rychle a s dokonalou kůrkou

Na pizza kameni si můžete připravit dokonalou křupavou pizzu
Zdroj: OUTDOORCHEF
Na pizza kameni si můžete připravit dokonalou křupavou pizzuIngredience na těsto (4 pizzy): 600 g hladké mouky / 10 g soli / 15 g droždí + špetka cukru / 50 g olivového oleje / 400 ml ledové vodyPříprava: V misce necháme vzejít kvasnice. Mezitím rozpustíme sůl ve vodě a vše dáme do hnětače a necháme robot těsto důkladně vypracovat (5–10 minut). Pokud hnětač nemáte, nezbývá než si vyhrnout rukávy a pustit se do hnětení těsta doslova na vlastní pěst. Je možné, že bude potřeba přidat trochu mouky, cílem je vláčné těsto, které se ještě trochu lepí na stěny misky/prsty, ale jen minimálně. Vypracované těsto přikryjeme v misce potravinovou folií a necháme v lednici, ideálně přes noc. Cca hodinu před přípravou doporučujeme vyndat těsto z lednice, rozdělit na 4 díly (bude se lepit, takže lehce pomoučit na povrchu, ale nezapracovávat mouku do těsta), zformovat bochánky a nechat za pokojové teploty přikryté potravinovou folií. Každý bochánek na pizzu pak zmáčkneme a uděláme v něm prsty žlábek asi 1 cm po celém obvodu. Poté pod těsto zasuneme hřbety rukou směrem nahoru a těsto postupně roztahujte do oválu, který se vám vejde na pečicí kámen (nebo na lopatu)Pizzu si můžete obložit vším, co uznáte za vhodné, nezapomeňte také na čerstvé bylinky, jako je třeba bazalka+ 7 fotek+ 8 fotek

Grilovací sezóna už pár týdnů běží na plné obrátky, je tedy nejvyšší čas zpestřit menu a namísto tradiční grilovací klasiky naservírovat třeba pravou pizzu jako od rodilého Itala. Je to velmi snadné.

Petra Járková
Petra Járková 29. 06. 2019 12:00

Pokud se divíte, jak souvisí grilování s přípravou pizzy, tak dost úzce. Ideální je použití takzvaných pizza kamenů na gril. Díky nim pro vás nebude příprava křupavé italské speciality žádný problém.

Pizza kámen různých rozměrů promění gril na kamennou pec, takže zvládnete upéci nejen pizzu, ale i briošky, focaccias a mnoho dalšího.

Výhodou umělého kamene je jeho žáruvzdornost, na rozdíl od přírodního kamene nemá mikroskopické praskliny, a tak bez obtíží vydrží opakované změny teplot.

Díky své porézní struktuře absorbuje pizza kámen vlhkost z těsta a výsledkem je krásně křupavá kůrka nejen u pizzy. Pro snadné a bezpečné přenesení pizzy ze stolu na rozpálený pizza kámen se bude hodit pizza lopata z lehké nerezové oceli s měkkým úchopem a nezbytný kráječ na pizzu pro rychlé naporcování na talíře nedočkavých strávníků.

RECEPT NA DOKONALOU DOMÁCÍ PIZZU NA GRILU NAJDETE V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články