Kynuté ovocné knedlíky: Plnit je můžete jahodami, borůvkami nebo broskvemi

Ovocné knedlíky z kynutého těsta nejsou moc těžké na přípravu. Jde o docela jednoduchý recept, díky kterému budete mít plný talíř lákavých nadýchaných knedlíčků, sypaných strouhaným tvrdým tvarohem a politých rozpuštěným máslem.

Jana Jánská
Jana Jánská 11. 06. 2023 14:00

Kynuté knedlíky můžete naplnit ovocem podle vlastního výběru. Báječné jsou s jahodami, broskvemi či borůvkami. Klidně můžete využít to, co má zrovna sezonu.

Jak připravit kynuté ovocné knedlíky

Nachystejte si libovolné ovoce a pak se můžete pustit do těsta. Na tento recept budete potřebovat:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g pšeničné krupice
  • 3 lžíce cukru
  • 30 g čerstvého droždí
  • 350-450 ml mléka (podle potřeby)
  • 2 vejce
  • 1 velká špetka soli

V části vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásekDo mísy s vykynutým kváskem přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, zbytek mléka (množství dle potřeby) a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.

Vykynuté těsto propracujeme prsty na pomoučeném vále a rozkrájíme na stejně velké kousky. Z každého kousku těsta uděláme placku, na kterou položíme ovoce a okraje pečlivě spojíme, až vznikne malý, kulatý knedlíček. Knedlíčky zakryjeme složenou utěrkou a necháme je ještě asi 20-25 minut kynout.

Vykynuté knedlíky vaříme v osolené vodě cca 4-8 minut podle velikosti. Podáváme na talíři horké, posypané strouhaným tvarohem, cukrem, a polité rozpuštěným máslem.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Kynuté ovocné knedlíky

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články